Nvidias verktyg RTX Remix, som du kan använda för att modifiera gamla spel med nya funktioner, får nu öppen källkod, skriver Toms Hardware. Du kan använda RTX Remix för att exempelvis lägga till ray tracing och uppskalning i DirectX8- och DirectX9-spel. I samband med att verktyget får öppen källkod har Nvidia lagt till en funktion som låter dig modifiera spelen med generativ AI.

Förra månaden meddelade Nvidia att RTX Remix får öppen källkod och i samband med det lade de upp en video för att demonstrera hur de nya AI-funktionerna kan användas i spelet Portal. Genom att skriva in olika prompter kan du ändra texturerna och utseendet i miljön du spelar i, från vanligt, till steam punk och även forna ruiner i öknen.

Även om du inte vill modifiera ett spel kan RTX Remix åtminstone skala upp texturerna i spelet med physically based rendering-belysning (PBR), vilket också demonstreras i videon. Att dra nytta av PBR uppdaterar miljöerna med klarare detaljer och belysningen mer naturlig.

I samband med att RTX Remix får öppen källkod öppnas möjligheten upp för AMD-grafikkretsar att köra verktyget i framtiden. Däremot kommer det att ta lång tid innan det kan bli verklighet enligt Toms Hardware, då RTX Remix är beroende av andra Nvidia-utvecklade kit.