Nu har Microsoft rullat ut stavningskontroll och automatisk korrigering i sin applikation Anteckningar, flera år efter att motsvarande applikationer fått funktionen. Tidigare har vi rapporterat om att funktionen blev tillgänglig i Windows Insider Preview-versionen i mars.

Felstavade ord i Anteckningar kommer att vara rödmarkerade och du kommer att få förslag på hur du bör stava ordet, precis som i Microsoft Word eller Google Drive. Autocorrect korrigerar felstavade ord, likt i andra skrivprogram. I inställningarna kan du bestämma hur rättstavningen ska fungera eller slå av funktionen helt.

Notepad_Autocorrect_Inst.png

Längst ner hittar du inställningarna för stavningskontroll och autocorrect.

Trots att Anteckningar funnits i Windows sedan 1983 har Microsoft ignorerat tjänsten under lång tid. De senaste åren har de dock rullat ut funktioner som bland annat automatisk sparning, mörkt läge och ett nytt gränssnitt för att hantera flera filer samtidigt.

Om du använder den senaste versionen av Anteckningar på Windows 11 har du de nya funktionerna. Vill du inte betala för Microsoft Word eller spara dina filer på Google Drive är Anteckningar numera ett alternativ.