Billig smarttelefon och kvalitet brukar sällan gå ihop, vilket telefontillverkaren Nothing har ändrat på, skriver Wired. CMF, som ägs av Nothing, har visat upp sin CMF Phone 1 som ska kosta bara 2 299 kronor och till viss del låta dig skräddarsy den efter egna behov.

På telefonens baksida är fodralet fäst med fyra skruvar som går att ta bort om du vill byta ut det mot ett fodral i en annan färg. Det är även möjligt att exempelvis plocka ut batteriet från telefonen, men Nothing har sagt att du inte bör göra det.

CMF har även vissa accessoarer som du kan sätta på själva telefonen, som en korthållare eller ett stativ. Korthållaren fästs magnetiskt till en platta som skruvas fast på telefonens baksida. Det går även att ta bort korthållaren från plattan och fästa andra magnetiska prylar på telefonen. För närvarande har Nothing inte meddelat om de ska släppa fler accessoarer som går att fästa på telefonen.

CMF Nothing 2.webp

Till höger om telefonerna syns korthållaren. Bildkälla: CMF by Nothing

I övrigt har CMF Phone 1 en 6,67-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 2 400 × 1 080p och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Telefonen har en 50 MP-huvudkamera, 128 GB i lagring och 8 GB i primärminne. Telefonen finns i svart, orange och ljusgrön färg och den har dessutom stöd för dubbla SIM-kort samt mikroSD-kort som kan utöka lagringen till uppemot 2 TB.

På Nothings hemsida kan du beställa telefonen för 2 299 kronor eller 2 899 kronor för varianten med 256 GB, billigare än de flesta smarttelefoner på marknaden idag.