Säkerhetsexperter och åklagare varnar för att e-handelssidan Temu har tillgång till sina kunders personliga information via mobilapplikationen, skriver Dagens Industri. Det började när Tim Griffin, chefsåklagare för amerikanska delstaten Arkansas, stämde Temu förra månaden med misstankar om att de skaffat sig tillgång till personlig data, utan att användarna visste om det.

I Sverige varnar poliskommissarien Jan Olsson för att du inte borde ha applikationen om du har känsliga uppgifter på telefonen.

Då ska man inte använda den här typen av appar för att fronta vad man gör. – Jan Olsson.

Det är heller inte första gången som Temus ägare PDD Holdings hamnar i blåsväder. Tidigare har applikationen Pinduoduo, som ingår i samma koncern, visat sig ha tillgång till kunders platsinformation, kontakter och fotoalbum. Temus svenska PR-representant Michael Falck säger att uppgifterna är felaktiga.

Vi förnekar kategoriskt anklagelserna och kommer att försvara oss mot dem. Användarnas integritet är mycket viktigt för Temu. Vi berättar alltid på förhand hur vi använder data. Vi samlar bara in den information som behövs för att driva vår plattform och förbättra användarnas upplevelse. – Michael Falck.