Närmast i framtiden ser vi processorkärnan Conroe-L se dagens ljus i början på tredje kvartalet. Den skall ersätta den nuvarande Cedar Mill-kärnan i Celeron-segmentet och skall lanseras i två modeller. Dessa har vi rapporterat om tidigare: Celeron 430 samt Celeron 440. De har klockfrekvenser om 1,8 respektive 2,0 gigahertz, 512 kilobyte nivå 2-cache och har en systembussfrekvens om 800 megahertz.

Enligt informationen som publicerats idag har de nya Conroe-L-processorerna i de nya Celeron- och Pentium-serierna ett tdp-värde på endast 35 watt. De äldre Netburst-baserade processorerna kommer att fasas ut helt efter de nya processorerna med Conroe-L-kärna har lanserats.

Wolfdale, som är ersättaren till dagens Conroe-processorer, skall släppas sent detta år eller i början av nästa. Den bygger på Penryn-arkitektur med 45-nanometers tillverkningsprocess och skall enligt informationen ha ett tdp-värde på 65 watt, precis som dagens Conroe-baserade processorer.

I prestandasegmentet, som Intel har satsat mycket i det senaste halvåret, ser vi processorn Yorkfield med Penryn-arkitektur och ett tdp-värde på 95 watt.

Närmst i framtiden har vi Intel Core 2 Quad Q6600. Den har en klockfrekvens om 2,4 gigahertz och bygger på Kentsfield-kärnan som har fyra processorkärnor. I övrigt har den en systembussfrekvens om 1066 megahertz och 8 megabyte nivå 2-cache. Den har ett tdp-värde på 105 watt.

Källa: Hkepc.