Crysis, som har varit väldigt omtalat de senaste månaderna i media, bör dyka upp inom 2 månader. Cevat Yerli säger i intervjuen att Direct X 10-elementen användes mest till att optimera prestandan, och att de som har högpresterande Direct X 9-datorer nästan kommer få samma spelupplevelse grafikmässigt.

Grafikmotorn som Crysis använder heter CryEngine 2 och skall som vi tidigare rapporterat och som Cevat Yerli bekräftar stödja flera kärnor - oavsett om det handlar om tvåkärniga och fyrkärniga processorer. Hur mycket man ökar prestandan på att exempelvis ha fyra kärnor i ett datorsystem istället för två i Crysis återstår dock att se. Det är helt klart väldigt trevligt att vissa speltillverkare följer med utvecklingen som skett på datormarknaden de två sista åren. Förhoppningsvis är Crysis bara början på spel som stödjer flerkärniga processorer.

Crysis blir dock inte det första Direct X 10-kompatibla spelet på marknaden. Microsoft släppte nämligen nyligen Flight Simulator X för en tid sedan. I Intels monter på Dreamhack testade vi detta spel och det är mycket snyggt, men troligen blir Crysis snäppet snyggare.

Läs hela intervjun hos Gamespot. Nedan syns ett par färska skärmdumpar från spelet.