Anledningen till varför jag skriver "bärbar" med citationstecken är den att datorn inte använder sig av Intels processorarkitektur Merom utan av Conroe. Conroe är som bekant den arkitektur som används i de processorer som är avsedda för stationära datorer. Kunden kan välja en Conroe-processor upp till en hastighet av 2.66 gigahertz, Core 2 Duo E6700 alltså. Conroe är inte utvecklad för att användas i bärbara datorer vilket Merom är, därför kan man fråga sig hur mycket batteritiden påverkas av detta.

The C90 is going to be one of, if not the most, customizable notebooks on the market to date. Every aspect of it will be upgradeable and it will use the Intel Conroe processor platform.

I övrigt hittar vi bland annat en webbkamera med en upplösning på 2 megapixel, integrerad tv-mottagare, hdmi, bluetooth och en e-sata-kontakt. Notebook review uppger att datorn kommer utrustad med ett grafikkort från Nvidia men att de inte har tillåtelse att berätta exakt vilken modell det handlar om. Antagligen handlar det om ett dx10-kompatibelt grafikkort. Enligt Asus kommer vi se datorn på marknaden i mitten av maj.

Mer information tillsammans med flertalet bilder hittar du hos Notebook review.