Engigabytesversionen av Radeon HD 2900 XT har fått mycket god kritik av media världen över men verkar än så länge väldigt svåra att få tag i. I dagarna har det ryktats att den stora Ati-tredjepartstillverkare Sapphire har börjat skeppa sin engigabytesversion av sitt Radeon HD 2900 XT-baserade grafikkort.

Det har publicerats en mängd olika klockfrekvenser på engigabytesversionen av Atis Radeon HD 2900 XT-grafikprocessor, och enligt källorna har grafikprocessorn antingen en frekvens om 825 megahertz eller 740 megahertz. Minnesfrekvensen ligger antingen på 2100 megahertz (1050 MHz ddr) eller 2200 megahertz (1100 MHz ddr) och är från tillverkaren Samsung. Minnestypen är gddr4.

Sapphire har än så länge inte publicerat någon officiell information på sin webbplats, men detta lär komma inom kort. Huruvida kortet skall säljas i Norden återstår att se, troligen kommer det dröja en tid innan våra svenska distributörer får in kortet på lager. Vad priset hamnar på finns det knapphändig information om, men troligen kommer priset hamna på cirka 5 200-5 500 kronor.

Tidigare har endast tillverkaren Diamond [news id="6066"]lanserat[/news] en engigabytesmodell av Atis Radeon HD 2900 XT-grafikprocessor. Om andra tillverkare som Club3d, Gecube, Msi, Powercolor och Gigabyte följer på trenden med en större minnesmängd återstår att se.

Källa: Fudzilla