Iomegas nya Ego är en portabel hårddisk med usb-gränssnitt. Formen och färgerna skiljer den från de flesta andra portabla hårddiskarna. Inuti sitter en 2,5-tumshårddisk på antingen 160 eller 250 gigabyte. Färgerna som finns tillgängliga är röd samt silver.

Den stöds av de flesta operativsystem inklusive Microsoft Windows Vista samt Mac OS X 10.1.5 eller senare. Med hårddisken följer säkerhetskopieringsprogrammet EMC Retrospect HD vilket möjliggör automatisk säkerhetskopiering från hårddisken till datorn. I pressmeddelandet kan man läsa följande:

Iomega släpper nu en ny portabel hårddisk i Sverige, Iomega eGo Portable Hard Drive USB 2.0. Det är en portabel USB-hårddisk med en ovanlig kombination av form och funktion. eGo-hårddisken har ett läckert chassi som utmärker sig med sin röda färg (eller silverfärgad) samt med krom i båda ändarna.

Läs mer om Ego hos Iomega. Referenspriserna ligger på 1 345 kronor för 160-gigabytesmodellen och 1 890 kronor för 250-gigabytesmodellen. De skall finnas tillgängliga i Sverige i början av september.