Den tillgängliga modellen har en 7 tum-monitor och väger 920 gram. Den har 512 megabyte DDR2-minne och en Intel-processor. Datorn har ett 4 gigabyte lagring, tre stycken USB 2,0-portar, trådlöst nätverk 802.11b och 802.11g, webcam, högtalare, två audioportar, LAN- och modem-port, en secure digital-kortläsare samt VGA-port.

Då datorn framförallt är till som ett kommunikationsverktyg för Internet är datorn utrustad med en specialdesignad Linux-distribution. Programvara som kommer förinstallerad är Firefox, Skype, OpenOffice 2.0 samt epost-program och chatprogram för instant messaging.

Totalt kommer fyra olika modeller av Eee PC att lanseras. Dessa heter Eee PC 8G, Eee PC 4G, Eee PC 4G Surf och Eee PC 2G Surf. Det som skiljer modellerna åt är batteriet, mängden minne och lagringsutrymmet.

Värstingmodellen Eee PC 8G har 1 gigabyte minne och 8 gigabyte lagring. Den billigaste modellen Eee PC 2G Surf har 256 megabyte minne och 2 gigabyte lagring. De andra två modellerna har 4 gigabyte lagring och 512 megabyte minne. Modellerna med Surf i namnet har ett 4-cell 4400mAh-batteri. De två dyrare modellerna har ett 4-cell 5200mAh-batteri.

När datorn lanserats i Taiwan är det bara en tidsfråga tills modeller kommer att säljas i Europa. Eee PC kan vara ett alternativ till den som vill ha en billig bärbar dator för enklare användningsområden.

Källa: Digitimes.