De nya produkterna handlar om en dator, en dator med skärm samt en TV. De nya E-produkterna har utvecklats med priset i åtanke och kommer säkerligen hitta sin skara entusiaster då de kommer visas upp på Cebit i år som startar i mars.

E-DT som den stationära motsvarigheten till Eee PC heter skall lanseras i april eller maj detta år och kommer att visas upp på årets Cebit-mässa. Den första generationen E-DT-maskiner kommer att ha en Intel Celeron-processor men senare gå över till Intels Shelton-plattform som innehåller processorn Diamondville samt styrkretsen 945GC.

Priset skall gå mellan cirka 1 300-1 900 kronor exklusive moms och Asus ska sedan försöka prispressa den så mycket det går beroende på hur stor försäljningsvolymen är.

En annan produkt heter E-Monitor och tar intryck från Apples Imac då det är en dator som är inbyggd i monitorn. Datorn har en inbyggt TV-kort men så värst mycket mer information har inte släppts. Den skall dock bygga på Intels kommande Shelton-plattform och kommer troligen släppas september detta år.

E-TV är en intressant produkt som skall konkurrera med alla de stora TV-aktörerna på marknaden. Skillnaden är att E-TV har en inbyggd Linux-baserad PC. Exakt vilka funktioner PC:n skall ha återstår att se, men det är ett intressant tilltag och möjligheterna med en inbyggd mediaspelare i en TV är väldigt många. Asus E-TV kommer inte heller kosta mer än cirka 1 300 kronor mer än vanliga 42-tums TV-apparater enligt Yen Ting Chen som är VD på Asus.

Med tanke på vilken succé som Eee PC har gjort är det mycket troligt att de nya E-produkterna kommer bli väldigt populära. Nu hoppas vi bara att distributionsleden inser detta och ser till att det finns tillgängliga här i Norden.

Källa: Digitimes.