Förseningar vid nya produktlanseringar är inget nytt under solen utan det förekommer med jämna mellanrum. På sistone har Nvidia däremot haft otur då deras nya Geforce 9600-kort blivit försenat i omgångar. Förseningarna berodde inte på bland annat problem med strömförsörjningen.

Nu är det alltså dags ännu en gång för Nvidia och den här gången handlar det om deras högpresterande grafikkort, 9800 GX2, som är tänkt att överta prestandatronen. Från början var lanseringsdatumet satt till mitten av februari men man tvingades då skjuta upp det till början av mar av okänd anledning. Nu rapporteras det om att man varit tvungen att skjuta upp det ytterligare men den här gången enbart en vecka, till den 18 mars.

Om trenden för Nvidia håller i sig kommer deras övriga lanseringsschema inte att hålla. Då de är prestandaledande inom sitt segment idag är det inget större problem, de måste inte komma i fatt sina konkurrenter. Men det här ger ATI mer tid på sig att komma ifatt, och deras nästa stora lansering är preliminärt satt till juni.

Anledningen till att man tvingas skjuta upp lanseringen av Geforce 9800 GX2 är enligt uppgift drivrutinsproblem. Detta är troligen ett smart drag av Nvidia då de inte har något exakt deadline att arbeta mot, exempelvis när ATI släpper sitt konkurrerande grafikkort, utan försöker istället att lansera en färdigutvecklad produkt. Att skicka ut ett grafikkort till recensenter världen över med dåligt skrivna drivrutiner skulle kunna ge mer negativ publicitet än positiv, även om grafikkortet presterar som det skall.

Källa: TechConnect Magazine.