Vanliga batterier har ett flertal nackdelar. För det första har man börjat nå en nivå av energidensitet i dem som inte går att utöka i den takt som önskas. Det går helt enkelt inte att få plats med mer energi i ett batteri av given storlek utan enorma kostnader. För det andra är batterier explosionsbenägna. Om de blir skadade kan de självantända och explodera vilket vi har sett ett flertal rapporter om den senaste tiden. Den tredje stora nackdelen med batterier är att de inte går att ladda ögonblickligen, utan måste vara ansluten till elektricitet en tid.

Alla dessa tre nackdelar hoppas det MTI Micro att lösa med hjälp av bränsleceller. Alkoholen metanol i bränsleceller har en betydligt högre energidensitet än vanliga standardbatterier på marknaden idag och med hjälp av en liter metanol kan man framställa 5000 watt-timmar. Trots att det är en alkohol som används hävdar MTI Micro att deras produkt är säkrare än vanliga batterier då metanolen endast brinner då en låga tillförs, och inte själv kan fatta eld.

Methanol is the most energetic of the materials with the least amount of trouble for making a product. You don't have to pressurize it, store it in cold temperatures, or make a powder of it--like you need with hydrogen--which you then have to mix with water to get a reaction. Methanol contains 5,000 watt hour energy per liter.

Den största fördelen med bränsleceller verkar dock vara den ögonblickliga laddningen. Genom att tillsätta extra metanol blir batteriet fulladdat på några sekunder och man kan fortsätta använda sin produkt. Detta skall ske genom att man köper små kapslar innehållande metanol som man sedan kan byta ut i bränslecellen.

MTI Micro inriktar sig på konsumentmarknaden. De har utvecklat en färdig prototyp som kommer att gå att använda tillsammans med mindre enheter så som mobiltelefoner och digitalkameror. Enligt de första uppgifterna kommer dessa bränsleceller till slut att ge ungefär den dubbla batterikapaciteten jämfört med den typ av batterier som används idag.

Enligt MTI Micros ledare Peng Lin är prototypen så gott som färdigutvecklad och en fabrik för att tillverka dessa bränsleceller skall vara färdig redan 2009. Samma år är det tänkt att bränsleceller för första gången skall gå att köpa på marknaden. Detta är dock inte första gången samma företag går ut med liknande uppgifter. Redan 2004 kom de med uppgifter om att de hade en färdig produkt som skulle lanseras på marknaden inom kort. Frågan är alltså om de den här gången kommer att stå för sitt ord, eller om följande citat kommer att bli ett i raden av tomma löften.

We stepped back. It was not good to keep telling people we are going to ship next year.

Om bränslecellerna dyker upp under 2009 sägs de bli något dyrare än jämförbara standardbatterier. Senare modeller kommer att bli något billigare, men fördelen med ögonblicklig laddning kommer inledningsvis att vara det största försäljningsargumentet.

Källa: DailyTech.