Den nya kylflänsen heter Triton 79 Amazing och kommer med ett exklusivt fodral med skumgummi som håller fast sockelfästningsdelar och kylpasta. Totalt har bara 3 200 kylflänsar producerats och således kommer varje land endast få ett mycket begränsat antal.

Triton 79 Amazing stödjer sockel 775 och AM2/+ och är designad som de flesta högpresterande kylflänsar på marknaden: en kopparbas som via värmeledningsrör ("heat-pipe") går vidare till ett stort antal tunna flänsar i aluminium. För att göra det hela lite mer effektivt har Asus täppt till toppen med en guldfärgad stålbit och monterat en fläkt på sidan av kylflänsen. Detta gör att den varma luften sugs ut bättre av fläkten.

Fläkten mäter 120x25 millimeter och snurrar med 1 300 varv per minut. Detta gör att ljudnivån ligger på ett relativt låg nivå: 18 decibel. Totalt är kylflänsen 14,6 centimeter hög och den väger 670 gram inklusive fläkt.

In celebrating a milestone of High-end CPU coolers, ASUS is proud to announce the new release of 3,200 sets of limited-edition Triton 79 AMAzing CPU coolers to commemorate its popularity among global gaming enthusiasts.

Hur många exemplar Norden och Sverige kommer att få är oklart i skrivande stund. Den speciella förpackningen och det begränsade antalet gör den möjligen exklusiv, men frågan är om den kan utmana kylflänsar som Noctua NH-U12P eller Scythe Infinity. Tiden lär förhoppningsvis utvisa detta. Läs mer om kylaren hos Asus. Det rekommenderade priset ligger på motsvarande 700 kronor. Än så länge har den inte setts till i någon svensk butik.