De senaste drivrutinsläppen från Nvidia har varit exklusiva för Geforce 9 och den senaste officiella drivrutinen för äldre grafikkortfamiljer är därför från mitten av december. Nu rapporterar dock Nvidia själva att en ny drivrutin håller på att WHQL-certifieras av Microsoft. Nvidia kommenterar att drivrutinen förmodligen kan släppas nästa vecka:

The drivers are going through WHQL as we speak. ETA is sometime next week.

Sedan 20 december då Nvidia släppte den senaste Forcewaredrivrutinen till Geforce 8-grafikkort och äldre har en hel del hänt. Geforce 9-drivrutinerna har fått nya funktioner och buggar har fixats i spel.

”Många” spel har även fått bättre prestanda enligt Nvidia. Eftersom Geforce 9-grafikkorten och Geforce 8800 GT / Geforce 8800 GTS 512 MB är väldigt lika varandra tekniskt lär dessa grafikkort kunna dra nytta av många prestandaökande funktioner från de senaste drivrutinerna.

Bland de nya funktionerna i de Geforce 9-exklusiva drivrutinerna hittar vi en hel del multimediarelaterade nyheter. I Nvidias kontrollpanel finns möjligheter att hantera skärmupplösningar som inte är standard. Kontrollpanelen ger även möjligheter att ändra färger när en TV är inkopplad, samt att ändra skärmstorlek och position. Det finns även funktioner för att dynamiskt ändra kontrast vid filmuppspelning.

Drivrutinerna kommer att dyka upp på Nvidias webbplats någon gång nästa vecka.

Källa: TGDaily.