Intel Core i7, även känd under kodnamnet Bloomfield, är Intels första processor som lanseras baserad med den nya arkitekturen Nehalem. Intels första styrkrets med stöd för den nya processorn heter X58. Asus är övertygade att de kommer att vara först på marknaden med moderkort för Core i7.

Det är den brittiska hårdvarusajten Bit-Tech som intervjuat Richard Liu från Asus moderkortsavdelning. I samtalet framkommer en del spännande nyheter, bland annat att modeller med stöd för SLI inte kommer att dyka upp än på ett litet tag.

And we have strong confidence that our X58 motherboard will be the 1st motherboard on time for Intel's launch. Regarding the X58+NF200 [kretsen som krävs för SLI-stöd, red. anm.] board will be a little bit late than X58 board, but we're quite sure ASUS will still be the first in the market.

Enligt Liu är Nehalem en mer mogen teknik vad Asus räknat med, och företaget har inte haft några svårigheter att utveckla moderkort för den nya processorn.

The Nehalem architecture seems more mature than we expected.

Utöver Bloomfield diskuterar Asus representant också en del egna produkter, bland annat hur nya modeller ska namnges. Asus moderkort i serien "Republic of Gamers" var ursprungligen avsedd för datorspelare, men har också blivit mycket populära i överklockningssammanhang. Företaget överväger därför att skapa ytterligare en ny serie för att differentiera utbudet.

Richard Liu svarar också på en fråga som blivit allt vanligare på sistone. När är det dags att sluta tillverka moderkort med floppykontakt och PS/2? Att de gamla gränssnitten fortfarande finns kvar på moderna produkter beror enligt Liu på att olika delar av världen har kommit olika långt i utvecklingen. Asus har nyligen upphört med floppykontakt på vissa moderkort. IDE (PATA) och PS/2 kommer dock att finnas kvar i åtminstone ett år till.

Läs hela intervjun hos Bit-Tech.