Precis som vanligt hade alla chansen att vara med. Genom att svara på tre enkla frågor och en lite mer finurlig utslagsfråga går det att lyckas med konststycket att få hem en alldeles gratis uppgradering. Här är svaren:

  • Asus EPU står för ”Energy Processing Unit”

  • Asus ROG är designat för datorspelare och överklockare.

  • Asus TOP är tillverkarens överklockade grafikkort.

Utlsagsfrågan gick ut på att komma på egna idéer till framtida moderkortsmodeller från Asus. Bland tusentals bidrag är det tre kreativa medlemmar som sticker ut från mängden. Dessa belönas med varsitt prispaket.

Tredje pris

Miljömedvetna Ladytech är på jakt efter en funktion som loggar energiförbrukningen. Passar alldeles utmärkt till Asus EPU.

Med tanke på miljö och energi tänkandet vore det bra att kunna se exakt hur många timmar som datorn har gått (per vecka/månad/år) och hur mycket den då dragit energimässigt (kWh el dyl). Programmet som användaren använder kanske tom kan innehålla en kalkyl del där denne kan skriva in kostnad per kWh och därmed direkt se vad datorn "kostar". Kan tänka mig att detta är intressant för en OC glad person som även är miljömedveten och då kan hitta medelpunkten för bra OC/miljö (kr).

Andra pris

Går till ingen mindre än lolipopz0rz, som vill se enklare och säkrare uppdatering av BIOS genom Asus operativsystem Express Gate.

Ett enklare och smidigare samt säkrare sätt att uppdatera BIOS på. Till exempel genom att via Express Gate kunna ansluta till Asus servrar, ladda ner valfritt BIOS och sedan installera det lika säkert som om man gjorde det via DOS. Enkelheten från att göra det i Windows tillsammans med säkerheten av att göra det via DOS. Allt via ett snabbt klick vid uppstarten.

Första pris

Användaren Ramz belönas med det lyxigaste praketet. Bidraget handlar om en alldeles unik anslutning som gör det möjligt att skapa en helt ny kategori datortillbehör. Finurligt värre!

Jag skulle gärna se en eller flera portar på moderkortet med variabel strömutmatning. [...] Jag föreslår en standardiserad port för att mata ut ström med en spänning användaren bestämmer själv, förslagsvis via medföljande drivrutiner och ett styrprogram. Kombinera med en inbyggd funktions-/signalgenerator (givetvis styrd via tidigare nämda program) så lär variationen av elektroniska tillbehörsprodukter explodera.

Överklockare kan enkelt ansluta och kontrollera extrafläktar eller pump för vattenkylning.[...] Vartenda el-labb i hela landet lär vilja ha en sådan port på sina datorer då det förenklar labbutrustningen och ökar tillgängligheten att utföra experiment i och med att datorn ersätter en del av labbutrustningen.

Intresset för el och data lär öka då fler potentiella entusiaster upptäcker enkelheten hos datorstyrda kretsar, vilket lär öka intresset för el, data och teknologi i allmänhet.

SweClockers redaktion vill passa på att gratulera vinnarna. För alla som inte lyckades kamma hem någon vinst i denna omgång kan vi meddela att nya tävlingar är på gång.

SweClockers tävlingar pågår vanligtvis i två veckor och finns alltid tillgängliga på en egen flik längst upp till höger på webbplatsen. Vinnarna (utses av tillverkaren) kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM). De vinnande medlemmarna har en vecka på sig att svara på meddelandet, annars utses nya vinnare.