Den största förändringen i Ipod-serien är Nano som nu är uppe i generation fyra. Efter att ha gått från avlång till kvadratisk design har Apple nu återgått till en mer avlång form. Nu placeras skärmen vertikalt vilket gör att enheten vrids i sidled för förenkla filmvisning. För att detta ska fungera har musikspelaren en inbyggd sensor som känner av hur spelaren är vinklad.

Totalt finns modellen i nio olika färger och med två lagringskapaciteter: 8 GB respektive 16 GB. De svenska rekommenderade priserna är 1 345 respektive 1 795 kronor.

Även Ipod Touch har undersökts av Apples designer, men här är förändringarna mindre än hos Nano. Framsidan ser mer eller mindre ut som tidigare, men baksidan har en mer rundad form precis som Iphone 3G. Touch har nu en inbyggd volymkontroll på sidan och en högtalare på baksidan vilket gör att användaren kan dela med sig av sin musik till sin omgivning.

Apple har också valt att bygga in stöd för tillbehören i serien Nike+. Det är alltså möjligt att kommunicera med exempelvis en skosensor utan att någon sändare behöver anslutas till Ipoden.

Ipod Touch är enbart tillgänglig i svart, dock i tre olika tre storlekar: 8 GB, 16 GB och 32 GB. Priset för dessa produkter är 1 995, 2 595 respektive 3 495 kronor.

Ipod Classic är den enda Ipod-spelaren som fortfarande använder en hårddisk. Tidigare fanns den tillgänglig med 80 GB och 160 GB, men Apple har nu valt att endast erbjuda en 120 GB-modell. Samma färger som tidigare är det som gäller och priset i Sverige ligger för närvarande på 2195 kronor, samma pris som 80 GB-versionen tidigare hade.

Minst revolutionerande är uppdateringen av Apples minsting Shuffle. Den enda skillnaden jämfört med tidigare modeller är färgen. Shuffle har sett mer eller mindre likadan ut sedan den andra generationen visades upp i september 2006. Shuffle 1 GB kostar 429 kronor och 2 GB kostar 619 kronor.

Utöver nya Ipod-modeller släpptes också version åtta av Itunes, vilket är programmet som används för att föra över filer till spelarna samt köpa ny musik. En ny funktion kallad Genius skapar automatiskt en spellista med musik som passar ihop, utan hjälp från användaren. En ny vy är också tillgänglig där musikalbumen visas i en slags matris.

Itunes 8 finns att ladda hem från Apple.