Att Captech köper upp det gamla välkända entusiastinriktade företaget Gtek möttes av en del sorg i SweClockers forum, eftersom det samtidigt stod klart att webbutiken upphör. Istället satsar företaget på distributionsverksamheten, med specialområden som chassin, kylning, modding och gaming.

Marcus Tillberg, ansvarig för inköp och marknadsföring på Gtek, går inte över till Captech utan planerar att driva vidare webbutiken i egen regi. SweClockers har talat med den blivande butiksföreståndaren.

Hur kommer den nya butiken att skilja sig från Gtek.se?
– Sortimentet utökas så att kunder får möjlighet att köpa alla komponenter som behövs för ett komplett datorsystem. Detta betyder allt ifrån grafikkort till processorer, hårddiskar, moderkort och minnen.

Planerar du att behålla namnet och utseendet?
– Vi jobbar för fullt med att ta fram en ny grafisk profil, logistiksystem och plattform för webbutiken med bra betalningsmöjligheter. Det blir också ett nytt namn, men detta är än så länge hemligt eftersom registreringen hos bolagsverket ännu inte är behandlad.

Vad blir specialområdet?
– Butiken fortsätter satsningen på entusiastprodukter. Vi kommer bland annat storsatsa på vattenkylning, tillsammans med komponenter för modding och HTPC. Gteks sortiment finns kvar, men kommer som sagt att kompletteras.

När öppnas den nya butiken?
– Målet är att den nya butiken ska öppnas den 1 november, samtidigt som Gtek blir en del av Captech. Vi tar helt enkelt över domänen så att övergången kan ske utan avbrott.

Blir det några öppningserbjudanden för SweClockers läsare?
– Självklart!