Efter ungefär ett halvår i drift meddelar Komplett att de stänger ned lagerlokalen i Rosersberg och samtidigt varslar 15 anställda. Orsaken sägs vara uppköpet av det norska bolaget TCG, som redan tidigare beställt en lagerbyggnad i Norge, dit Komplett nu vill fokusera verksamheten.

Vi fattade beslutat att investera i varulagret i Rosersberg innan vi fusionerades med TCG. TCG hade innan fusionen ingått i ett avtal om att bygga ett 12 000 kvm nytt lager som ligger i grannbyggnaden intill Kompletts lager i Norge.

TCG är inte det enda bolaget Komplett köpt upp, numera är även svenska Inwarehouse en del av det norska företaget. Sedan uppköpet har alla bakomliggande system bytts ut, vilket kan ge långsiktiga fördelar eftersom bland annat inköp kan samordnas.

För två veckor sedan meddelade Komplett att de inför ett sparpaket med målet att spara in 100 miljoner norska kronor per år. Företaget har redan dragit sig tillbaka från fyra av tio marknader, och detta är en fortsättning på strategin att optimera verksamheten.

Sparpaketet kan ses mot bakgrund av den rådande finansiella oron och lågkonjunkturen som är på väg till Europa. Genom att fokusera all distribution i Skandinavien till en och samma plats hoppas Komplett rida ut stormen.

Källa: IDG.