Intel Core i7, Radeon HD 4800, Geforce GTX och mängder av netbooks har fyllt höstens nyhetsrapportering. Mer alldagliga händelser som enklare produktlanseringar har fått ge vika för årets stora händelser. Detta kommer nu att ändras genom en ny funktion som kallas för "senaste nytt".

Senaste nytt separerar korta och koncisa nyheter från djupgående nyhetsartiklar. På så sätt får SweClockers läsare tillgång till mer material än någonsin tidigare. Chefredaktör Andreas Dimestam berättar om satsningen.

Berätta om den nya bevakningen, vad är nytt?
– Historiskt sett har SweClockers alltid satsat på att rapportera om de mest intressanta händelserna. Detta fortsätter vi givetvis med, men nu finns även plats för mer alldagliga nyheter som produktsläpp. Med notiser separeras kortfattade nyheter från djupgående nyhetsartiklar för att inte riskera att viktiga händelser drunknar i flödet.

Vad är det för typ av nyheter som hamnar som notiser?
– Det kan vara allt möjligt, från enkla produktsläpp till pressmeddelanden och snabba uppdateringar. Gemensamt är att de rapporteras kort och koncist och med så liten fördröjning som möjligt.

Kommer SweClockers nu att bevaka fler ämnesområden än datorer och hårdvara?
– Nej, hårdvara är vår nisch och kommer så förbli. Visserligen dyker det upp nyheter ibland som inte är helt på tråden, men vi går alltid efter våra läsares intressen. IT-politik är ett exempel.

Hur kommer den nya bevakningen att synas på framsidan?
– Först och främst syns notiserna i rutan ”senaste nytt” ungefär en skärmlängd ned. Sedan har vi programmerat en så kallad ”ticker” som hela tiden uppdaterar precis under logotypen. Dessutom dyker notiserna upp tillsammans med nyhetsartiklar och tester i RSS-flödet.

Sist men inte minst, vad hoppas du på för nyheter framöver?
– Jag vill se en ordentlig batalj mellan Intel och AMD på processorsidan. Det finns inget roligare än när det går undan i prestandatoppen!

Meddelande

Utrullningen av funktionen pågår under dagen. Vissa störningar kan därför inträffa. Prova att uppdatera webbläsarens cache (CTRL+F5) om designen förändras. Vi ber om ursäkt för eventuella driftstopp.