I slutet av mars tittade SweClockers närmare på Asus Eee Pad Transformer, en Android 3.0-baserad surfplatta med 10" IPS-skärm och Nvidia Tegra 2 under skalet. Något som saknades i genomgången är dock tangentbordsdockan, tillbehöret som förvandlar plattan till en bärbar dator.

IMG_6685.jpg
IMG_6686.jpg
IMG_6687.jpg
IMG_6688.jpg
IMG_6689.jpg
IMG_6690.jpg
IMG_6691.jpg

Med produkten äntligen på svensk mark är det dags för ett kort återbesök. Tillbehöret ger framför allt tangentbord och pekplatta, men även två fullstora USB-portar, minneskortsläsare och extra batteritid. Priset användaren får betala är dubblad tjocklek och ett par hundra gram extra i vikt.

Mjukvarumässigt fungerar surfplattan mycket som en bärbar dator med dockan på plats, komplett med pekare och andra funktioner. Förutom de vanliga tangenterna finns en uppsjö snabbknappar, bland annat Android-specifika hem, bakåt och meny.

IMG_6682.jpg

Sammanfattningsvis tillför tangentbordsdockan en ny dimension till Asus surfplatta. Även om tillbehöret kanske inte lämpar sig för långa skrivsessioner är det praktiskt för vardagsbruk, och den dubbla batteritiden öppnar upp för rejäl mobilitet utan laddare. Att hela produkten är designad med tangentbordet i bakhuvudet märks tydligt, det är såhär Asus Eee Pad Transformer är tänkt att användas.