Cogage True Spirit

Egenskap

Värde

Tillverkare

Cogage

Modell

True Spirit

Dimensioner (HxBxD)

133 × 164 × 54 mm (utan fläkt)

Vikt

670 gram (utan fläkt)

Material

Koppar, aluminium

Fläkt(ar)

1x120 mm

Fläkthastighet

Max 1 500 RPM, PWM-kontrollerad

Kompatibilitet

Intel sockel 1366

Kylpasta

Medföljer

Konstruktion

Torn med 4 heatpipes

Pris

Cirka 500 kr inklusive moms

Thermalright-avknoppade Cogage är relativt nya på marknaden och tanken är att de ska konkurrera i de lägre prisklasserna. Kylaren True Spirit påminner i mångt och mycket om trotjänaren Ultra Extreme 120.

Kylaren har en klassisk torndesign som känns mycket välbekant. Värmen leds via fyra värmeledningsrör upp till en hel hög aluminiumflänsar där den blåses bort av en 120 millimeter stor fläkt.

Kylflänsarna är vinklade i kanten, något som enligt Cogage ska förbättra kylprestandan. I kanterna finns hål där monteringsramarna för fläkten ska fästas.

Bottenplattan är ren och välslipad, dock var SweClockers exemplar en liten aning ojämnt vilket försämrade kontakten mot processorn. Jämfört med de liknande problemen föregångaren Ultra Extreme 120 hade är det dock försumbart.

Cogage skickar med en ganska plastig PWM-kontrollerad fläkt samt fästen för Intel sockel 1366. Inkluderat är även en rejäl tub kylpasta samt fästramar för fläkten.

Monteringen känns igen från äldre Thermalright-produkter, vilket innebär fyra fjäderförsedda skruvar och en separat bottenplatta. Konstruktionen fungerar bra när skruvarna dragits åt i botten, innan dess kan kylaren rotera lite halvt okontrollerat vilket inte är önskvärt.

Fläkten hålls på plats med tunna metallclips, en bekant konstruktion som i det här fallet inte är speciellt bra. Ramarna upplevs som för långa och halkar lätt ur sina hål på kylaren. När allting väl är på plats sitter det dock stadigt.