Under Dreamhack Summer 2017 har SweClockers i samarbete med AOC Agon ställt ut en monter i Hall B. I samband med detta har vi arrangerat tre tävlingar, där besökare såväl som den som sitter hemma i soffan fått chansen att vinna skärmen AOC Agon AG241QX med 2 560 x 1 440 pixlar och i upp till 144 Hz med AMD Freesync – signerade av Counter-Strike-veteraner i Seniors in Pyjamas (SiP).

AOC-Agon-AG241QX-1.jpg
AOC-Agon-AG241QX-2.jpg
AOC-Agon-AG241QX-3.jpg
AOC-Agon-AG241QX-4.jpg
AOC-Agon-AG241QX-5.jpg

Nu har vi utsett vinnarna i samtliga tävlingar. En av dessa på webben där användare skulle besvara tre korta frågor om skärmen samt besvara vem från forumet de skulle rådfråga vid tekniska problem på LAN, den andra tävlingen en frågesport om SweClockers och den tredje en Instagram-tävling i montern.

På webben

I den första tävlingen kammar medlemmen howei hem priset, med motiveringen att han skulle rådfråga SweClockers i särklass mest aktiva medlem sett till inlägg – rekordmedlemmen mrqaffe. Varför få ett svar på en fråga när man kan få två?

Direkt ett problem uppstår skulle jag inte tveka att PMa "mrqaffe". Då vet jag att varken svaret eller "mrqaffe" himself är lång borta. Med över 44k inlägg i forumet så ställer han upp både i vasaloppet och vätternrundan. En trogen springare som bugar när PMet visslar. Ställ en fråga och få två svar tillbaka.

Frågesporten

I en supersvår frågesport om SweClockers historia och community är det en lurker av rang som kammar hem priset – Tommy Persson. Förutom att besvara alla frågor rätt delade han med sig av sitt bästa minne från överklockning, där turboknappen till en 386 gav prestandalyft vid kompilering.

När man kunde koppla in turboknappen på 386:an, se turbolampan på chassit tändas ... Känslan Effekten var svårare att mäta, men vill minnas att något program kompileras snabbare med turbo aktiverat.

Klicka här för att läsa SweClockers frågesport

Hur mycket kan du om SweClockers?

Var snackade medlemmen Da_Bear med tjejen?
1. MSN
X. ICQ
2. Tinder

Vilket grafikkort brann upp i SweClockers testlabb?
1. Geforce GTX 590
X. Radeon HD 4870X2
2. 3Dfx Voodoo3 2000

SweClockers hade för länge sedan en inofficiell maskot vid namn Bamse som hade en propellerhatt. Vilket typ av djur var Bamse?
1. Björn
X. Katt
2. Mungo

Vilken är Jonas favoritöl?
1. Favorit
X. Favorit
2. Favorit

Hur många chassin har Jonas recenserat genom åren?
1. 53 st.
X. 71 st.
2. 82 st.

Under vilket event hade den omåttligt populära videoserien “Kenneth gör” premiär på SweClockers Extrakanal?
1. Computex 2015
X. CES 2017
2. Birdie 2016

Vilket år startades SweClockers forum, och vem var det som grundade sajten?
Svar:

SweClockers fredagspanel fyller snart sju år. Vilken olycka var det som hade skett i testlabbet under det första avsnittet?
Svar:

I vilken konkursdrabbad butik kunde man “köpa” SweClockers Julskiva 2011?
Svar:

Vilket är ditt bästa minne runt överklockning? [Utslagsfråga]
Svar:

Visa mer

Instagram

I Instagram-tävlingen fick alla besökare i uppgift att ta en selfie på sig själva i montern, tillsammans med en eller flera SweClockers-redaktörer och använda taggen #sweclockers. Vinnande ur denna tävling går Catarina Hsu, som tillsammans med Andreas Eklöv och moderatorn, Geeks Gaming-profilen tillika testpiloten David Kvist dricker shots med kaffe.

Ett stort grattis till vinnarna önskar SweClockers och AOC Agon!