Trenden med RGB-belysning i datorer håller i sig starkt även under 2018, där det numera finns möjlighet att få nästan alla komponenter att skina i regnbågens färger. På senare tid har även fenomenet Digital RGB seglat upp starkt, vilket möjliggör ännu mer finkornig kontroll över belysningen i systemet.

PH-DRGB_SKT.jpg

Där traditionell RGB-utrustning lyser i en färg i taget tar Digital RGB, eller adresserbar RGB som det även kallas, detta till nästa steg genom att möjliggöra kontroll över varje individuell lysdiod i den aktuella ljusslingan. Detta öppnar upp för ännu häftigare effekter, då denna typ av RGB-bestyckade ljuslister och fläktar kan visa flera färger samtidigt.

PH-DRGB_SKT-1.jpg

För den som vill ge sig in i träsket med Digital RGB erbjuder Phanteks numera en rad smarta produkter för att snabbt komma igång. Det rör sig dels om ett startkit med två ljuslister och en tillhörande kontrollerhubb, där den sistnämnda både kan driva och styra de anslutna ljusprodukterna – med ett flertal inbyggda effekter.

PH-FF120DRGBA_BK-5.jpg

Ovanpå detta har företaget den finurliga fläktramen Halo Lux Digital, vilken förvandlar konventionella tråkiga fläktar till discolysande festprissar med individuellt styrda lysdioder. Själva ramen är dessutom utfräst ur ett stycke aluminium, vilket ger fläktarna ett mer påkostat utseende.

#

Vinst

Värde

1-5

Phanteks Digital RGB Starter Kit och fem st. Halos Lux Digital

1 400 kr

För att fira sitt nya sortiment av Digital RGB-produkter vill Phanteks ge SweClockers medlemmar möjlighet att vinna ett helt egen startpaket innehållandes alltifrån ljuslister och kontrollerhubb till de DRGB-bestyckade fläktramarna Halo Lux Digital. Totalt finns fem prispaket i potten, varje till ett värde av 1 400 kronor.

Tävlingen slutar dock inte där. De lyckliga vinnarna går nämligen vidare till finalen, där de med hjälp av sitt nya DRGB-paket ska bestycka sina datorer med stilfull belysning. Finalisternas skapelser kommer sedan läggas upp för omröstning med SweClockers medlemmar som jury, där den slutgiltiga vinnaren kammar hem inget mindre än ett presentkort på Webhallen med ett värde på 5 000 kronor.

Tävlingen pågår till och med den 11 maj. Vinnarna utses av en jury och kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM).