I slutet av april arrangerade Phanteks en tävling där SweClockers medlemmar fick chansen att vinna påkostade startpaket för att RGB-belysa sin dator. I paketet fanns bland annat fläktramen Halos Lux Digital, vilken låter användare ljussätta fläktar som inte har integrerad belysning ur kartong.

Digital RGB Frame-7.jpg

Just konceptet med att bygga på belysning på komponenter och tillbehör som inte har det från början utgjorde också själva tävlingsmomentet, där medlemmarna skulle gnugga geniknölarna och hitta på en ny typ av expansionsprodukt med RGB-belysning som Phanteks skulle kunna tänka sig satsa på.

Klicka för att se bidragen

#

Medlem

Bidrag

1

swehunter2000

Skärmen! Och med den skapa samma effekt som Philips ambilight. Tex via en hdmi pass-thru eller en Y-Kabel. Den skulle också gärna få ha en usb ingång så man kan styra den med mjukvara, och på så vis använda på mer sätt än bara ambilight. tex en extra modul som går ner längs skärmens fot som kan ge olika effekter. Eller att väggen bakom skärmen lyses upp o olika färger beroende på de program som körs på datorn.

2

zetruz

Skrivbordet! Skrivbord har ofta eftermonterad RGB-belysning i bakkant och det kan ju se trevligt ut, men de har aldrig belysning i framkant. Phanteks borde göra en lång(!) RGB-remsa som kan klippas av till valfri längd. Så länge man klipper emellan två dioder så ska ju det gå bra. Man klipper av RGB-remsan till längden man vill ha den till, en längd som matchar framkanten (långsidan) på ens skrivbord. Sedan fäster man RGB-listen på framsidan av skrivbordet och monterar sedan en medföljande halvtransparent plastlist ovanför detta, som du klipper av till önskad längd. Sladden till LED-remsan ska såklart krypa nedåt så att den fälls in under skrivbordet och fästs med tejp där. Då får man till synes kabelfri RGB-belysning på framsidan av skrivbordet! Där har ni en marknad att utnyttja, och en underbar kör av sura SweClockare som tycker att det är för mycket!

3

birdman

RGB-belysning för RAM. Tänk RAM-fläktar som man klämmer fast över RAM-minnen, som tex Corsair Airflow eller Kingston HyperX. Rektangulärformad, cirka 400x1300mm, 4st ränder för varje RAM-sticka, gömd bakom en "satin glas" för att få mjuka färger som man kopplar direkt till moderkortet med RGB-kontakt. Universal anslutning, lätt att installera på alla RAM-minnen som inte sticker ut för mycket i design, så man kan kombinera sina favorit RAM-minnen utan att bli ledsen över bristen av RGB, som Phanteks Halos gör för fläktar.

4

Laktos

Grafikkort! Vanliga backplates är trista, vad sägs om en backplate täckt med RGB? Idén är alltså att man ska kunna byta ut sin backplate till den mer discovänliga varianten, detta skulle kunna göras i samarbete med större tillverkare av eftermarknadskylare till grafikkort, för att göra kitet kompatibelt med många av de som finns på marknaden just nu. Idag finns även - hör och häpna - grafikkort helt utan backplate, utan att nämna namn skulle dessa vara en prioritet att lansera detta "uppgraderingskit" till! Till produkten i sig: Backplaten är tillverkad i två lager. I det första lagret skulle då själva monteringen till grafikkortet ske, men på detta lager skulle även RGB-LEDs:en sitta (på ovansidan). I hörnen bör "stand-offs" vara placerade, som sedan kommer vara till hjälp för att montera på det andra lagret, och med det sagt, över till lager #2! Detta lager skulle vara gjort i frostat/immat glas eller värmetålig plast, som har hål i varje hörn för att kunna fästas med skruv i bottenlagrets stand-offs. Panelen är till för att skapa en effekt där det ser ut som att hela backplaten är täckt i RGB, istället för att ha små områden med belysning. Viktigt i denna del är dock att det är ett tillräckligt avstånd från LEDs:en till panelen, för att det inte ska bli synliga avstånd mellan RGB-skönheten.

5

Streamdog

Jag skulle gärna se att de släppte kablar med integrerad RGB. Alltså kablarna till 24 pins kontakten, PCIe kabeln och 8 pins kabeln till CPU. Om de kunde göra ett paket med RGB sleeve:ade kablar (eller enbart RGB coating som man trär på befintliga kablar) skulle en sådan build bli riktigt maffig med all RGB! Jag tänker i första hand på PCIe, CPU och 24 pins kabeln.

Visa mer

Nu har juryn valt ut fem lyckliga vinnare från de hundratals tävlande, där medlemmarna swehunter2000, zetruz, birdman, Laktos och Streamdog kammar hem varsitt RGB-paket att pimpa upp sin dator med. Bidragen täckte allt ifrån externa påbyggnadsmoduler för skärm och skrivbord till mer komponentinriktade sådana för primärminnen, grafikkort och inte minst nätaggregatets kablar.

Tävlingen tar dock inte slut där. De fem vinnarna kommer nu få chansen att skruva in RGB-paketen i sina datorer och visa resultatet för SweClockers läsare i nästa delmoment, där de sistnämnda ska rösta på sin favorit. Bidraget med flest röster går vinnande ur finalen med inget mindre än ett presentkort hos Webhallen på 5 000 kronor.

Ett stort grattis till vinnarna önskar vi på SweClockers!

Vinnarna kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, i annat fall utses nya vinnare.