I samarbete med Cooler Master
Designa dammfiltret på Cooler Master Masterbox Q500L och vinn speldator

Designa dammfiltret på Cooler Master Masterbox Q500L och vinn speldator

För att fira lanseringen av sitt kompakta chassi Masterbox Q500L anordnar Cooler Master en ny tävling för SweClockers medlemmar som går ut på att designa ett motiv till modellens fläktgaller.

I början av april lanserade Cooler Master sitt nya chassi Masterbox Q500L – som trots ett väldigt litet fotavtryck har plats för både ATX-moderkort och grafikkort med längder upp till 36 cm. Det hela möjliggörs genom en smart inre layout, i vilken bland annat nätaggregatet kan monteras i ett flertal olika positioner för att passa med användarens specifika komponentuppsättning.

cm_q500l-10.jpg
cm_q500l-6.jpg
cm_q500l-7.jpg
cm_q500l-8.jpg
cm_q500l-9.jpg

Därtill är chassit perforerat på flertalet sidor för att möjliggöra god ventilation och flexibla monteringspunkter för både fläktar samt radiatorer. Ytterligare modularitet syns i form av en flyttbar anslutningspanel för bland annat strömknappen och USB-portarna samtidigt som chassits fötter kan omplaceras till toppen eller sidopanelen för att rotera modellen enligt en inverterad eller liggande layout.

cm_q500l-11.jpg
cm_q500l-12.jpg

En intressant aspekt hos chassit är de magnetbestyckade meshgallrena som sitter på utsidan, vilka används som dammfilter och kan flyttas runt enligt användares eget behov samt systemets konfiguration.

Tävla och vinn påkostad speldator

Just dessa dammfilter är också föremålet för Cooler Masters nya tävling som anordnas för SweClockers medlemmar. Upplägget går ut på att designa och utforma ett eget motiv till dessa som sedan ska kunna tryckas upp på gallret.

cm_q500l-15.jpg
cm_q500l-16.jpg
cm_q500l-17.jpg
cm_q500l-18.jpg
cm_q500l-19.jpg

Specifikationer på tävlingsvinsten

Komponent

Produkt

Processor

AMD Ryzen 7 2700X

Kylare

Cooler Master MasterLiquid ML120R RGB

Moderkort

MSI X470 Gaming Pro Carbon

Grafikkort

MSI Geforce GTX 1660 Ti Gaming X

Primärminne

HyperX Predator 3 333 MHz 2 × 16 GB

Lagring

HyperX Fury RGB SSD 240 GB

Chassi

Cooler Master MasterBox Q500L

Nätaggregat

Cooler Master V750 Gold

Operativsystem

Windows 10 Home

Pris

cirka 17 000 kronor

Det vinnande bidraget kammar hem inget mindre än en fullfjädrad speldator som är byggd inuti ett Masterbox Q500L. Systemet baseras bland annat kring en åttakärnig Ryzen 7 2700X-processor samt grafikkortet MSI Geforce GTX 1660 Ti Gaming X. Därtill bjuds det på det påkostade moderkortet MSI X470 Gaming Pro Carbon samt vattenkylaren Masterliquid ML120R RGB från Cooler Master.

Vinnaren får därtill givetvis sitt motiv tryckt på ett eget galler som kan pryda tävlingsvinsten. Så ta fram din inre kreativitet och designa dina drömmars snyggaste dammfilter till Cooler Master Q500L. Lycka till!

Tävlingsregler

 • Originalet till motivet ska vara i vektorformat, såsom PDF eller AI, för att det ska vara möjligt att trycka detta på gallret.

 • Anpassa motivet för ett galler i storleken 336 x 196 millimeter. Tänk på att undvika tonade färgövergångar (gradienter).

 • Ta hänsyn till att motivet ska tryckas på ett galler med hål. Undvik därför att skapa motiv med små detaljer.

 • Allt material måste skapas från scratch. Det är inte tillåtet att "låna" bilder eller grafik från andra, med undantag för Cooler Masters logotyp.

 • Ladda upp din bild på valfri bilduppladdningstjänst, exempelvis imgur.com. Använd en kopia i JPG eller PNG och spara originalet till senare.

 • Var med i tävlingen genom att lägga upp bilden i diskussionstråden till denna tävling. Det är tillåtet att lämna in flera bidrag!

Tävlingen pågår till och med den 10 maj. Finalisterna utses av en jury och presenteras i en ny artikel där SweClockers medlemmar får chansen att rösta fram vinnaren.

Visa tävlingsvillkor

Generella villkor

 • Alla kan delta i SweClockers tävlingar. Det enda som behövs är ett gratis medlemskap.

 • De specifika tävlingsreglerna är angivna i tävlingsartikeln. Kontakta SweClockers vid frågor eller andra funderingar.

 • Alla bidrag ska lämnas in på svenska, om ingenting annat anges.

 • Genom att skicka in ditt bidrag ger du både SweClockers (Geeks AB) obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt använda, reproducera, anpassa och publicera verket.

 • SweClockers kan utan förvarning avbryta, upphäva samt redigera tävlingar och tävlingsvillkor.

Vinnare

 • Vinnare kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM) och har en vecka på sig att svara på meddelandet, annars utses en ny vinnare.

 • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från SweClockers och/eller medarrangör(er).

 • Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Missbruk

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt inte anses hålla måttet. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan resultera i att användarkontot stängs av. Vid grova förseelser gör vi en anmälan till användarens internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder.

Personuppgifter

När du skickar in ditt bidrag godkänner du att SweClockers sparar dina personuppgifter i syfte att möjliggöra fysisk distribution av vinster.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Mer information finns hos Skatteverket, telefon 0771 567 567. SweClockers kan tyvärr inte svara på frågor om skatteregler.

Visa mer
Kommentarer till artikeln

48 debattinlägg

Skicka en rättelse
19

Sony demonstrerar snabbladdad SSD-lagring i Playstation 5

En video på Sonys teknikdemonstration av snabbladdad lagring i nästa generations Playstation letar sig ut på webben och visar fördelarna mot dagens Playstation 4 Pro. Läs mer

I samarbete med Alienware
11

Imponerande VR-koncept vinner värstingdator från Alienware

SweClockers medlemmar har sagt sitt och Alienwares koncepttävling är nu avgjord, där vinnaren plockar hem företagets högpresterande och uppgraderingsbara gaminglaptop Area51m. Läs mer

78

Sapphire: "AMD lanserar Radeon Navi den 7 juli – går upp mot Geforce RTX 2070"

Under ett pressevenemang i Kina berättar en representant för Sapphire om lanseringsdatumet för AMD:s nästa generations grafikkort, men också priser och hur det blir med stöd för ray tracing. Läs mer

33

Huawei får 90 dagars uppskov på blockaden

Huawei beviljas ett uppskov på handelsblockaden och kan under 90 dagars tid fortsatt ge kunder tillgång till Googles tjänster samt app-uppdateringar på amerikanska marknaden. Läs mer

36

Fullstora tangentbord populärast bland SweClockers medlemmar

Tangentbord är nästintill ett måste för att använda en dator och storleken på dessa skiljer. Vi har sammanställt vad SweClockers medlemmar föredrar i tangentbordsstorlek. Läs mer

54

Spelmöss med 16 000 CPI – behövs det ens?

Dagens spelmöss marknadsförs ofta med otroligt höga CPI-värden, men det säger egentligen ingenting om prestandan. SweClockers reder ut vad 16 000 CPI innebär i praktiken. Läs mer

11

HP Enterprise köper superdatorföretaget Cray för 13,5 miljarder kronor

Hewlett Packard Enterprise förvärvar nu superdatorföretaget Cray Computers, som ett steg i jakten på beräkningskraft på så kallad exaskala. Läs mer

55

Huawei: "Redan sålda telefoner får fortsatt säkerhetsuppdateringar"

I ett försök att lugna kunder meddelar Huawei att de kommer hålla befintliga telefoner uppdaterade. Frågetecken kvarstår dock om dessa kan uppdateras med nästa stora Android-version. Läs mer

22

Gigabytes BIOS-uppdateringar för X470- och B450-moderkort aktiverar PCI Express 4.0

Det är sedan tidigare känt att Gigabyte ska ge förra generationens moderkort stöd för Ryzen 3000-seriens processorer, och nu visar det sig att de även kan få stöd för PCI Express 4.0. Läs mer

59

MDS-säkerhetsuppdateringarna drabbar Intel fem gånger hårdare än AMD

Säkerhetsuppdateringar för att täcka till MDS-sårbarheterna drabbar Intels processorer fem gånger hårdare än rivalen AMD. Detta enligt nya prestandamätningar. Läs mer

120

Intel och Qualcomm följer Google – stoppar handel med Huawei

Tumskruvarna dras åt ytterligare för Huawei när fler amerikanska teknikjättar följer Google och stoppar all handel med bolaget, något som kan få ödesdigra konsekvenser för Huawei. Läs mer

116

Google bryter Android-samarbete med Huawei

Efter svartlistningen i USA råkar Huawei ut för ett betydligt gravare nederlag, då Google avbryter samarbetet kring operativsystemet Android med tjänster. Det rapporter nyhetsbyrån Reuters. Läs mer