Tillverkaren Seagate är en välkänd aktör i lagringssvängen och i sortimentet finns både SSD-modeller och hårddiskar för en rad olika applikationer. Bolaget NAS-anpassade hårddiskserie heter Ironwolf och i vintras blev det vargkopplade namnet föremål för tävling om en NAS-enhet och 8 TB lagring, där SweClockers medlemmar levererade episka ylanden i videoform för en chans att kamma hem priset.

firecuda_top2.jpg

Nu vänder Seagate fokus mot SSD-sidan med ännu en tävling, som även den fokuserar på produktseriens namn – drakosande Firecuda. I prispotten ligger Firecuda 520 med 1 TB lagringsutrymme och PCI Express 4.0 för maximal läshastighet på svindlande 5 000 MB/s. För att delta ska du krama ut det sista av sommaren och på valfritt sätt bygga ihop en drake i Firecuda-stuk.

Specifikationer: Seagate Firecuda 520 1 TB

Egenskap

Värde

Kapacitet

1 TB

Läshastighet

5 000 MB/s

Skrivhastighet

4 400 MB/s

Formfaktor

M.2 2280

Gränssnitt

PCI Express 4.0 x4

Garanti

5 år

Pris

Pysseldrake.jpg

Tävlingsinstruktioner

Kort och gott gäller det att skapa en temariktig drake, skicka upp den i skyn och föreviga det hela. Du sätter själv ramarna för om draken ska vara ett aerodynamiskt mästerverk eller steget närmare en väl utsmyckad plastpåse.

 1. Plocka fram pyssellådan för att skapa en flygande drake med Firecuda-tema
  (bilder och logotyper)

 2. Fota eller filma din skapelse när den prövar sina vingar

 3. Lägg upp en eller flera bilder/videor föreställande draken i diskussionstråden

 4. Glöm inte att döpa draken till "Firecuda ...." och skriva vad den heter

 5. Luta dig tillbaka och invänta juryns beslut!

Tävlingen pågår till och med den 20 september och därefter korar en jury från SweClockers den bästa draken och därmed vinnaren. Vinnaren kontaktas genom forumets interna system för meddelanden (PM).

Stort lycka till!

Visa tävlingsvillkor

Generella villkor

 • Det tas inte ut några som helst avgifter för att delta i SweClockers tävlingar. Det enda som behövs är ett kostnadsfritt medlemskap.

 • De specifika tävlingsreglerna är angivna i tävlingsartikeln. Kontakta SweClockers vid frågor eller andra synpunkter.

 • Alla bidrag ska lämnas in på svenska om inget annat anges.

 • SweClockers medarbetare samt arrangör(er) får inte ställa upp i tävlingar.

 • Genom att skicka in ett bidrag överlåter du rättigheterna för verket till SweClockers.

 • SweClockers kan avbryta, upphäva samt redigera tävlingar och villkor utan förvarning.

Vinnare

 • Vinnare kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, annars utses en ny vinnare.

 • Vinnare publiceras i en nyhetsartikel på SweClockers.com inom cirka en månad efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i tävlingsarkivet. Förseningar kan förekomma.

 • Vinnare utses av en jury bestående av representanter från SweClockers och/eller medarrangör(er).

 • Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Missbruk

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara opassande. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende eller andra överträdelser kan resultera i att användarkontot stängs av. Vid grova förseelser gör vi en anmälan till användarens internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder. Vi reserverar oss rättigheten att avslöja användarens identitet (och all övrig information vi har om användaren) om vi anser det vara befogat.

Personuppgifter

Tävlingarnas administration kräver viss behandling av personuppgifter, som namn, adress och telefonnummer till vinnare. Dessa uppgifter kan delges samarbetspartners för att möjliggöra fysisk distribution av vinster.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Mer information finns hos Skatteverket, telefon 0771 567 567. SweClockers svarar inte på frågor om skatteregler.

Visa mer

I samarbete med Seagate

Seagate-Logo.jpg

Denna artikel produceras i samarbete med Seagate. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.