Tangentbord är ett ämne som ligger SweClockers medlemmar varmt om hjärtat, där det finns många skolor om den perfekta formfaktorn, belysningen och brytartypen. I sistnämnda kategori är det däremot någon form av mekanisk brytare som gäller för hela 83 procent av medlemmarna, av resultatet från en Veckans fråga att döma.

De mekaniska brytartyperna är många och tillverkarna av tangentbord som använder dem likaså. Gemensamt för många är att deras utbud finns tillgängligt via återförsäljare. Här ser det svenska företaget Penclic en öppning på marknaden för kringutrustning, vilken de nu äntrar helt utan mellanhänder med en första produkt: det tudelade tangentbordet Project 0001.

4Z8A5586-LOW.jpg

Project 0001 finns med nordisk, amerikansk, fransk, tysk och brittisk tangentuppsättning.

4Z8A5600-LOW.jpg
4Z8A5658-LOW.jpg
4Z8A5663-LOW.jpg

Tävlingsvinster

#

Vinst

Värde

1

Core Mechanics Project 0001

1 399 kronor

2

Core Mechanics Project 0001

1 399 kronor

3

Core Mechanics Project 0001

1 399 kronor

Tangentbordets två halvor mäter in på 203 × 148 millimeter (B × H) vardera och kan placeras efter användarens tycke och smak för att sedan sammankopplas med en USB-kabel, medan en separat kabel löper till datorn. Halvorna är också bestyckade med löstagbara handlovsstöd och bland övriga funktioner syns tangenter av hållbar PBT-plast, programmerbara makron och funktionslager samt responstid på 1 millisekund.

För att fira öppnandet av webbutiken bjuder Core Mechanics SweClockers medlemmar på frågesport i sann 1X2-form, där temat i är just den nya produkten. I prispotten återfinns tre stycken Project 0001-tangentbord, vilka tillfaller lika många kunniga medlemmar som svarar bäst och övertygar i utslagsfrågan. Stort lycka till!

Tävlingen pågår till den 30 september. De tre vinnarna utses av en jury och kontaktas sedan genom forumets interna system för meddelanden (PM).

I samarbete med Core Mechanics

Core mechanics 3.PNG

Denna artikel produceras i samarbete med Core Mechanics. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.