Grafikkort, bärbara datorer och skärmar är några exempel på produkter Asus har i produktportföljen, men bolaget är även väletablerade när det kommer till smarta telefoner. Nyligen släppte företaget nya telefoner i Zenfone-serien, i form av Zenfone 7 och Zenfone 7 Pro. Nu passar Asus på att fira lanseringen av den färska duon med frågesport för SweClockers medlemmar. I potten finns toppmodellen Zenfone 7 Pro.

Zenfone7_3.jpg

#

Vinst

Värde

1

Asus Zenfone 7 Pro med 8 GB RAM och 256 GB lagring

I korthet utmärker sig telefonduon genom rejäla batterier samt högfrekventa skärmar som helt saknar inslag av kamerahål och notch. Sistnämnda uppnås genom en motoriserad kameramodul kallad Flip Camera, vilken kan vinklas upp till 180 grader och valfri position däremellan. Detta medför alltså samma bild- och videokvalitet oavsett om det handlar om självporträtt eller annat förevigande.

Uppsättningen kameror ökas med Zenfone 7 och Pro-syskonet från föregångarens två till tre: en högupplöst vidvinkelkamera, en ultravidvinkelmodell på 12 megapixlar samt en telefotokamera med 3× optisk zoom och sensor om 8 megapixlar. Kapaciteten för videoinspelning lyfts fram som ett extra starkt kort, med 8K-inspelning med 30 bilder per sekund, eller 4K UHD med 60 FPS. Ett slowmotion-läge med 4K UHD i 120 FPS finns också.

2020-08-24_Pressrealese-ZF7_2100x1500_2.jpg
Quick angle.PNG

AMOLED-skärmarna på de två syskontelefonerna är desamma och mäter in på 6,67 tum med upplösningen 2 400 × 1 080 pixlar, stöd för HDR10+ samt en uppdateringsfrekvens norr om den gamla 60 Hz-standarden. Under skalet huserar systemkrets av senaste snitt hemmahörande i Qualcomms Snapdragon-serie, där versionen Snapdragon 865 syns hos Zenfone 7. Bland nyheterna syns också 5G- och Wifi 6-stöd.

Tävlingsinstruktioner

Asus har sytt ihop ett frågebatteri om de färska telefonerna och för att vara med att tävla ska du besvara dessa i formuläret nedan. Den som prickar in de rätta svaren och levererar bäst i den rafflande utslagsfrågan kammar hem priset. Ledtrådar till svaren finns dels i artikeln om telefonerna, dels på produktsidorna för Zenfone 7-familjen.

Tävlingen pågår till och med 7 oktober och därefter utser en jury från SweClockers en vinnare, som kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM).

I samarbete med Asus

Asus logo.PNG

Denna artikel produceras i samarbete med Asus. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.