Utvecklingen på lagringsfronten har tagit några rejäla kliv framåt de senaste åren, där M.2-gränssnittet med kommunikation över PCI Express pressat läs- och skrivhastigheterna till nya nivåer. Sedan lanseringen av AMD:s Ryzen 3000-processorer finns stöd för PCI Express 4.0 att tillgå, och i det blixtsnabba utbudet av sådana SSD-enheter syns Seagates drakosande Firecuda 520.

firecuda_top2.jpg

Tävlingsvinst: Seagate Firecuda 520 1 TB

Egenskap

Värde

Kapacitet

1 TB

Läshastighet

5 000 MB/s

Skrivhastighet

4 400 MB/s

Formfaktor

M.2 2280

Gränssnitt

PCI Express 4.0 x4

Garanti

5 år

Pris

I början av september drog Seagate igång en tävling i just drakens tecken, som gav SweClockers medlemmar chansen att kamma hem Firecuda 520 med 1 TB lagringsutrymme. Tävlingen bestod av att med Firecuda-draken som inspiration konstruera en egen flygande drake och visa alstret i den tillhörande forumtråden. Nu har vinnaren korats, och vi säger grattis till @Krillec som kammar hem SSD-enheten med sitt hemmabygge Firecuda Sinker.

Firecuda sinker 3.jpg
Firecuda sinker 4.jpg
Firecuda sinker 2.jpg
Firecuda sinker 1.jpg

Vinnaren beskriver att draken är skapad efter den 4-åriga dotterns skissade förlaga. Estetiska attribut som fjäll, ögon och en flerfärgad svans utmärker papperskonstverket, medan blompinnar och snöre ger konstruktionen stadga. Skapelsen är ingen mästerflygare, men @Krillec lyckas ändå plåta draken när den prövar sina vingar.

Seagate och SweClockers önskar återigen grattis och riktar ett tack till övriga deltagare, som i tävlingstråden visar stiliga drakar av allt från ståltråd till sopsäckar.

Sponsras av Seagate

Seagate-Logo.jpg

Denna artikel produceras i samarbete med Seagate. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.