Bland SweClockers medlemmar har många mekaniska hårddiskar fått fly datorchassit till förmån för SSD-enheter, men för de allra flesta består eller ökar behoven på lagring. Nätverkslagring är en populär lösning och i den genren är Qnap en av giganterna, som tillhandahåller funktionsrika NAS-enheter i olika pris-, storleks- och prestandaklasser.

I gränslandet mellan superkompakt och mycket kompetent finns TS-253D, som är en variant som enligt Qnap är lämpad för yrkesverksamma. Qnap bjuder nu SweClockers medlemmar på en liten frågesport med modellen i centrum, där vinnaren tilldelas en en TS-253D (värde cirka 4 500 kronor). Allt som krävs för vinst är att svara rätt på frågorna nedan och skriva ihop det bästa svaret på utslagsfrågan.

Qnap TS253D.jpg

Under huven på TS-253D finns plats för dubbla 3,5-tumshårddiskar, men därtill ett expansionskort för M.2-ansluten SSD-lagring, eller ett instickskort med 10 Gbps Ethernet – som kan göra 2,5 Gbps-duon på baksidan av enheten sällskap. Även primärminnet kan uppgraderas men kommer från fabrik som en SO-DIMM-sticka på 4 GB, som ackompanjerar Celeron J4125-processorn. Produktsidan och Qnaps kunskapsdatabas är heta tips för den som är osäker på frågorna!

Tävlingen pågår till och med den 11 juni. Vinnare utses av en jury bestående av representanter från arrangörerna och kontaktas via forumets system för privata meddelanden (PM). Lycka till!

Sponsras av Qnap

qnap_logo.PNG

Denna artikel produceras i samarbete med Qnap som betalar för publiceringen. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.