SweClockers forum är fyllt till brädden med expertis om spel och i synnerhet hårdvaran som kan driva dessa – något som tydligt syns i de många välmotiverade köpråd som dagligen ges. Lösa delar för stationära datorer är en sak, men även bärbara speldatorer kräver god förståelse för en bra rekommendation. HP tillhandahåller bärbara OMEN-speldatorer i olika pris- och prestandaklasser och nu bjuder företaget in SweClockers hårdvarukunniga medlemmar till en tävling på temat.

omen.jpg

En högpresterande bärbar 15,6-, 16,1- eller 17,3-tumsdator i OMEN-familjen tillfaller vinnaren.

I potten ligger valfri bärbar OMEN-speldator i 15–17-tumsklassen med prislapp upp till 34 990 kronor. Utbudet listas i HP Store och utökas inom kort med Geforce RTX 3000-bestyckade varianter. För att ha chans att vinna det högoktaniga priset ska du plocka fram dina bästa datorkunskaper och sätta ihop en perfekt balanserad dator, med tre av dina favoritspel som måttstock.

Tävlingsresultatet vill HP sedan använda för att bättre anpassa produkterna för de insatta, med målet att ta fram en riktig produktvariant för SweClockers medlemmar. De fem bästa konfigurationerna med tillhörande motivering går vidare till en omröstning där SweClockers medlemmar väljer favoriten.

Tävlingsinstruktioner:

 • Välj tre spel som den bärbara speldatorn ska kunna driva.

 • Välj om datorn ska vara i 15,6-, 16,1- eller 17,3-tumsformat.

 • Välj komponenter och motivera dina val. Tänk på att en bärbar dator är mycket mer än bara processor och grafikkort, och var inte rädd för att motivera med mjuka värden samt prisklass.

 • Sammanfatta din konfiguration på ett koncist sätt med ett inlägg i forumtråden som hör till artikeln. Använd dina valda spel i beskrivningarna.

Tävlingen pågår till och med den 11 juli. Finalister utses av en jury bestående av representanter från arrangörerna och kort efter slutdatum publiceras en artikel med omröstning kring de fem toppbidragen. Lycka till!

Visa tävlingsvillkor

SweClockers tävlingar arrangeras för medlemmarna i samarbete med en eller flera medarrangörer och sponsorer. Att delta i tävlingen är kostnadsfritt och det enda som behövs för att vara med är ett gratis medlemskap.

Generella villkor

 • Specifika tävlingsregler framgår i artikeln. Vid frågor eller andra synpunkter om tävlingens utformning, tveka inte att kontakta oss!

 • Skulle någonting oförutsett inträffa har SweClockers rätt att avbryta eller förändra tävlingen och dess utformning. Om så sker kan även bidrag och tävlingsvinster ogiltigförklaras.

 • Om ingenting annat anges i tävlingsreglerna ska alla bidrag lämnas in på svenska.

 • SweClockers medarbetare och medarrangörer får inte delta i tävlingar.

Tävlingsvinster

 • Vinnare presenteras i en nyhetsartikel på SweClockers, som publiceras inom cirka två veckor efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i artikelarkivet. Förseningar kan förekomma.

 • Vinnare kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och behöver svara inom 14 dagar. Om vinnaren inte svarar inom denna period förfaller tävlingsvinsten och ingen ersättning utgår.

 • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från SweClockers. Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

 • Tävlingsvinster kan inte bytas, t.ex. mot kontanter eller andra produkter.

Missbruk och diskvalificering

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara olämpliga. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan leda till avstängning från SweClockers tjänster. Bedrägeriförsök polisanmäls.

SweClockers förbehåller sig även rätten att ta bort allt material som på något sätt utgör eller kan befaras göra intrång i tredje mans immateriella rättigheter, på något sätt är olagligt eller i strid med SweClockers policies eller värderingar, i något avseende bryter mot dessa tävlingsvillkor, eller som SweClockers efter eget gottfinnande anser vara olämpligt.

Tillstånd och rättigheter

Genom att delta i tävlingen ger du SweClockers och dess samarbetspartner obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt reproducera, anpassa och offentliggöra bidraget.

Den tävlande garanterar att denne själv har skapat tävlingsbidraget. Varje tävlande ansvarar själv för alla bilder som denne laddar upp samt att det finns erforderliga rättigheter, tillstånd och medgivanden till uppladdning på SweClockers samt till SweClockers användning av bilderna.

Föreställer bilderna exempelvis personer skall deras tillstånd till publicering ha inhämtats av den tävlande. SweClockers avråder tävlande från att ladda upp bilder till vilka de inte har samtliga rättigheter, tillstånd och medgivanden.

Personuppgifter

För att administrera tävlingen och distribuera tävlingsvinster behöver SweClockers och dess samarbetspartner behandla personuppgifter, såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Uppgifterna används enbart i detta syfte och lagras i högst 12 månader.

SweClockers tillämpar gällande integritetslagstiftning har en tydlig integritetspolicy. Du har rätt enligt lag att få information om vilka personuppgifter om dig som SweClockers, samt att få felaktiga personuppgifter rättade. Kontakta gärna SweClockers om du har några frågor kring om/hur dina personuppgifter behandlas.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Kontakta Skatteverket för information om gällande lagar och regler. SweClockers har inte möjlighet att svara på skattefrågor.

Visa mer
Screenshot_20200904-112819~2.png

Sponsras av HP Store
Denna artikel produceras i samarbete med HP Store som betalar för publiceringen. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.