Under oktober månad riktade Huawei strålkastarljuset mot spelande med skärmduon Huawei Mateview GT. Det handlar om 21:9-format, 34 tum och 3 440 × 1 440 pixlar i 165 Hz. Med den ena modellen medföljer en ljudlimpa för ett extra välpolerat helhetsintryck. Genom en kreativ tävling och frågesport gavs SweClockers medlemmar chans att vinna skärm och hörlurar. Nu är vinnartrion korad.

Tävlingsvinster

Huawei Mateview GT.jpg

Förstapriset är påkostade Mateview GT, värd 5 490 kronor

huawei-mateview-gt-triple-screen@2x.jpg
Freebuds.jpg

Brusreducering och trådlöst ljud för både första- och andraplatstagarna.

#

Pris

Värde

1

Mateview GT

5 490 kronor

2

Freebuds Studio

1 490 kronor

3

Freebuds 4i

749 kronor

De som lyckades pricka in alla rätt i frågesporten var många, och det är därför den kreativa utslagsfrågan som fäller avgörandet. Uppgiften var att på ett målande vis berätta vad som visas på skärmen och vad som hörs i högtalarna, när den digitala världen smälter samman med verkligheten. Det står klart att det bland SweClockers finns många med vass berättarteknik och livlig fantasi, men med en hårsmån intar @WorriedElk, @serafim och @benganpralin prispallen.

Snön knarrar under fötterna, vinden viner och du kan nästan känna kylan som får dina kinder att brännas. Du springer mellan de snötäckta trädan så snabbt som dina ben klarar, katana i ena handen och en rökbomb i den andra. När fienden väl upptäcker dig så är det redan för sent. Med tveklös kraft och precision har ditt blad trängt igenom rustningen och lika snabbt som du dök upp har du försvunnit i ett moln av rök. Skrik av förvirring och rädsla är det enda du hör när du svingar dig upp på närmsta hustak för att förbereda ditt nästa anfall. Trots att du befinner dig mitt i fiendens läger så är din andning lugn. Skriken lägger sig och du hör fotsteg som knarrar på det gamla trägolvet inne i huset och du gör dig redo för att ta ännu ett liv, allt för att nå ditt mål att befria ditt hem från Mongolernas terror. //Ghost of Tsushima, ett av de mest visuellt och ljudmässigt storslagna spel i min mening. – WorriedElk

En uppslukande text om spelet Ghost of Tsushima kniper förstaplatsen. Berättelsen med miljöbeskrivningar, puls och action belönas således med en ny skärm. På andraplatsen väntar hörlurar till bidraget från @serafim, som suddar ut gränsen mellan verklighet och digitalt gång efter annan, för att snabbt ta berättelsen till en nivå som ställer de viktiga frågorna.

Totalt surrealistiskt! Jag befinner mig i en trädgård, tror jag, massor med växter och nån sorts mur, eller ... En massa träd som jag inte vet namnen på, ett ser mystiskt ut, kan detta vara paradiset med kunskapens träd? Nej, ingen frukt, ingen orm och ingen Eva! En datorskärm där borta? Där finns ju jag, i en trädgård av något slag! Jag står vid en datorskärm. En rörelse på skärmen! Vänd! Fort! Det är ju bakom mig! Hmm, såg jag mig själv på något sätt? Hur kommer jag ur det här? Slocknar allt om jag trycker på "power"-knappen? Vad händer då med mig? – serafim

Tredjeplatsen innehåller också hörlurar, som går väl i linje med bidraget från @benganpralin. En konsert med legendariska rockikoner ska synas på bildytan och pumpa ljud genom högtalarna för att riktigt fånga medlemmens uppmärksamhet.

En livekonsert med The Rolling Stones! Rockrelikerna har turnerat och pumpat ut odödligt hotta hits i över 50 år. Charlie Watts baskagge tränger in genom märg och ben så att gallstenarna skakar och Keith Richards riff rör om i varje cell på kroppen, som rycks med och börjar göra ”moves like Jagger”. En oändlig Odyssé i ljud och bild! – benganpralin

Huawei och SweClockers önskar medlemmarna stort grattis till vinsten och tackar för alla välskrivna, roliga och målande bidrag!

huawei

Sponsras av Huawei
Denna artikel produceras i samarbete med Huawei, som betalar för publiceringen. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.