Bara fantasin sätter gränser när det kommer till egenbyggda tangentbord, där en uppsjö av brytare, formfaktorer och estetiska detaljer kan kombineras för den perfekta känslan. Att fantisera fram det optimala tangentbordet var också temat i tävlingen signerad den välrenommerade trion Keychron, Varmilo och Iqunix. Nu koras de fem vinnarna, och i potten väntar tangentbord från de tre tillverkarna.

Vinnare och vinnarbidrag

Med en stilig video och idé om att kombinera trådlöshet, USB-hubb och magnetiska fästpunkter för numerisk del, kammar @hgbf hem ett paket signerat Keychron. Vinnaren väljer Keychron Q1 Barebone Knob Baseplate i svart, retroosande tangenter i grått samt bruna brytare. Även idésprutan @L&C kniper ett Keychron-paket, som belöning för en spännande tecknad serie som beskriver önskemålen på ett annorlunda vis.

cartoon.jpg

Den tredje vinnaren som plockar hem ett Keychron-paket att själv montera är @pinnerto, som satsar på grå Keychron Q1 Barebone Knob Baseplate, bruna brytare och keycaps i retrostuk. Detta ligger helt i linje med den nostalgiske vinnarens tangentbordsdröm, även om den optimala brädan är av bakelit och utrustad med nummerskiva för makron. De tre som vinner byggsats kan därtill vinna bonuspris om 1 000 kronor i presentkort på Inet, genom att visa de kompletta tangentborden i
SweClockers stora tråd om ämnet.

PXL-20220320-seftec.jpg

Det råder ingen brist på fantasi hos tävlingens fjärde vinnare, @Seftec, som med hjälp av en övertygande berättelse och färgpennor presenterar en mossbeklädd idé som är redo att möta marknaden. Drömtangentbordet ska ha inslag av granit, trä och självlysande svampar, och givetvis vara kompatibelt med automatiska bevattningssystem. Det skruvade påhittet resulterar i det finfina trådlösa tangentbordet Iqunix F96 Knight Wireless RGB.

B95Wvjb.png

Sist men inte minst väntar humorfiguren @neurbling, som konstaterar att tangentbord missat den pågående trenden där skärmar växer. I den senare kategorin finns ultrabreda varianter och det är just här vinnaren ser ett behov. Med ett 49-tumstangentbord i svängt format finns utrymme för jättemånga knappar, eller extra stora sådana. Genom det geniala drömtangentbordet kammar vinnaren hem Varmilo VEM109 CMYK V2.

SweClockers, Keychron, Iqunix och Varmilo önskar stort grattis till de fem tangentbordskrigarna, och passar samtidigt på att tacka för alla välsvarvade tävlingsbidrag.

Tävlingsvinster

Paket 1-3

Paket 4

Paket 5

Sponsras av Keychron, Iqunix och Varmilo
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Keychron, Iqunix och Varmilo. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.