Robotdammsugare har rullat in i många hem de senaste åren och den hjälpsamma produkttypen är ett populärt samtalsämne bland SweClockers medlemmar. För ett par veckor sedan startade Roborock en kreativ tävling, med Roborock S7 MaxV Plus till ett värde av 10 490 kronor i prispotten. Uppdraget var att hitta på nördiga, smarta och roliga funktioner som kan nyttja den nya dammsugarens kamera och AI.

Nu är de fem vassaste bidragen utvalda och därmed återstår för SweClockers att gemensamt välja favoriten. Läs igenom bidragen nedan och gör din röst hörd! Omröstningen pågår till och med söndag den 29 maj.

Bidrag 1

Identifiera ställen dammsugaren kör som vanligtvis har hinder under dess schemalagda körtider och sedemera notifiera ägaren på schemalagd tid innan körningen.

Säg att du har ställt dammsugaren att köra vid 10:00 måndag, onsdag, fredag.

Du ställer notifieringarna vid 08:00 måndag, onsdag och fredag.

Du får en notifikation om att dammsugaren kommer köra om 2h, vänligen städa upp problemarea 1, 2 och 3 (med bilder/karta från Xiaomi Home)
Med lite AI-magi kanske den till och med kan identifiera vissa saker och man får notifikationen "Städa upp skor i hallen innan körning" och/eller "ta bort badrumsmattan innan körning". Eller man kan simpelt namnge problemarean med en custom notis för just den arean. Typ "Städa upp golvet i kidsens rum"

På så sätt får man påminnelser om att göra vissa undanplock för att maximera städningen som man kan avverka innan man lämnar hemmet på morgonen. – @mini-ryttge

Bidrag 2

Tänk er en ruskig november dag, klockan ringer men det är svårt att komma upp ur sängen, trött klickar ni på snoozeknappen och missar dagens första möte... Det här är ett scenario som aldrig kommer inträffa igen.

Nya Roborock uprising väckarklocka rullar in när det är dags att stiga upp, spelar musik och har med sig en härligt doftande kopp kaffe. Men de goda nyheterna är inte slut där.

Roborock uprising är nämligen utrustad med en specialutvecklad krok som enkelt drar av dig täcket om du inte kommer upp ur sängen. Nu funderar ni säkert på om det är värt att lägga utvecklingspengar på att ta fram en krok. Då frågar jag er hur många gånger ni på julafton har hört något i stil med "hehe en sådan väckarklocka skulle man ha" när Kalle flyger upp ur sängen.

Det enda problemet med den här idén är att få tillräckligt högt produktionstakt av krokar för att möta marknadens efterfrågan.

Men Roborock uprising är inte ens färdig där. Stiger personen ifråga inte upp, trots att täcket har ryckts av, så går den över till ett mer aggressivt angreppssätt. Musiken blir sämre, den börjar dammsuga och moppa i utsatta no-go zoner i hemmet, och försöker personen att fånga den flyr den och gömmer sig på svåråtkomliga ställen i hemmet.

De här enkla förbättringarna förväntas öka produktiviteten hos en person med 400-500%, och gynnar därmed inte enbart individen utan samhället i stort. – @Pontuff

pontuff.png

Bidrag 3

Ett av de största mysterierna vi har på vår runda planet måste väl ändå vara, vart sjutton tar alla strumpor vägen?

Så en funktion som upptäcker strumporna, tar ett foto på strumpan och meddelar i appen var strumpan/strumporna befinner sig.

Det skulle spara pengar, minska miljöpåverkan (behöver inte tillverka lika mycket strumpor) och göra livet lite lättare. – @Wiiga

Bidrag 4

Identifiera saker som ligger på golvet, t.ex. leksaker och sedan visa var (på kartan över huset) och när (tidsstämpel) den sågs sist. Antingen om den själv lägger till alla saker eller om man bara vill att den ska komma ihåg några favoritsaker så kanske det ska finnas någon form av "training mode". Dvs att man lägger saken på golvet och ger kommando att boten ska scanna av den från alla vinklar. – @pHr33

Bidrag 5

Trött på dammsugare som bara suger! Jag känner att robotdammsugare är alldeles för opersonliga. Tänk om man kunde använda kameran till att projicera ett hologram av sin favoritkaraktär. Sedan låta AI:n svara och agera som den karaktären man har valt! Vilken höjdare! Lite som en rullande Alexa eller Siri, men med din favorit.
Din nya bästa vän?! – @zooea

hologram.jpeg

Sponsormeddelande

S7 Max V.jpg

Roborock S7 MaxV med dubbel sugprestanda och automatiska funktioner

Roborocks senaste robotdammsugare lägger tonvikt vid det som är viktigast för en dammsugare – sugkraften. Med nykomlingen är prestandan dubbelt så hög som hos S7, vilket ackompanjeras av ett AI-drivet system för att undvika hinder, kameror för att titta till städuppdraget på distans. Precis som tidigare kontrolleras schemaläggning och styrning direkt från telefonen.

Med tävlingsvinsten S7 Max V Plus medföljer en dockningsstation för att bland annat tömma dammbehållaren och göra städningen ännu enklare. I slutet av maj dyker helautomatiska S7 Max V Ultra upp i butik, som tar det hela ett steg längre med rengöring av moppen, påfyllning av vatten och automatisk rengöring.

Roborock S7 MaxV Plus (Prisjakt.se)

Roborock logo

Sponsras av Roborock
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Roborock. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.


Visa tävlingsvillkor

SweClockers tävlingar arrangeras för medlemmarna i samarbete med en eller flera medarrangörer och sponsorer. Att delta i tävlingen är kostnadsfritt och det enda som behövs för att vara med är ett gratis medlemskap.

Generella villkor

  • Specifika tävlingsregler framgår i artikeln. Vid frågor eller andra synpunkter om tävlingens utformning, tveka inte att kontakta oss!

  • Skulle någonting oförutsett inträffa har SweClockers rätt att avbryta eller förändra tävlingen och dess utformning. Om så sker kan även bidrag och tävlingsvinster ogiltigförklaras.

  • Om ingenting annat anges i tävlingsreglerna ska alla bidrag lämnas in på svenska.

  • SweClockers medarbetare och medarrangörer får inte delta i tävlingar.

Tävlingsvinster

  • Vinnare presenteras i en nyhetsartikel på SweClockers, som publiceras inom cirka två veckor efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i artikelarkivet. Förseningar kan förekomma.

  • Vinnare kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och behöver svara inom 14 dagar. Om vinnaren inte svarar inom denna period förfaller tävlingsvinsten och ingen ersättning utgår.

  • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från SweClockers. Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

  • Tävlingsvinster kan inte bytas, t.ex. mot kontanter eller andra produkter.

Missbruk och diskvalificering

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara olämpliga. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan leda till avstängning från SweClockers tjänster. Bedrägeriförsök polisanmäls.

SweClockers förbehåller sig även rätten att ta bort allt material som på något sätt utgör eller kan befaras göra intrång i tredje mans immateriella rättigheter, på något sätt är olagligt eller i strid med SweClockers policies eller värderingar, i något avseende bryter mot dessa tävlingsvillkor, eller som SweClockers efter eget gottfinnande anser vara olämpligt.

Tillstånd och rättigheter

Genom att delta i tävlingen ger du SweClockers och dess samarbetspartner obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt reproducera, anpassa och offentliggöra bidraget.

Den tävlande garanterar att denne själv har skapat tävlingsbidraget. Varje tävlande ansvarar själv för alla bilder som denne laddar upp samt att det finns erforderliga rättigheter, tillstånd och medgivanden till uppladdning på SweClockers samt till SweClockers användning av bilderna.

Föreställer bilderna exempelvis personer skall deras tillstånd till publicering ha inhämtats av den tävlande. SweClockers avråder tävlande från att ladda upp bilder till vilka de inte har samtliga rättigheter, tillstånd och medgivanden.

Personuppgifter

För att administrera tävlingen och distribuera tävlingsvinster behöver SweClockers och dess samarbetspartner behandla personuppgifter, såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Uppgifterna används enbart i detta syfte och lagras i högst 12 månader.

SweClockers tillämpar gällande integritetslagstiftning har en tydlig integritetspolicy. Du har rätt enligt lag att få information om vilka personuppgifter om dig som SweClockers, samt att få felaktiga personuppgifter rättade. Kontakta gärna SweClockers om du har några frågor kring om/hur dina personuppgifter behandlas.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Kontakta Skatteverket för information om gällande lagar och regler. SweClockers har inte möjlighet att svara på skattefrågor.

Visa mer