Utvecklingen av robotdammsugare går framåt och Roborock är ett av företagen som går i täten, där kameror, ökad sugkraft och AI-understöd är nyheter som gör att färska S7 MaxV kan undvika hinder. För en månad sedan startade Roborock en tävling som kretsade kring framtidens dammsugare, där roliga, smarta och nördiga förslag på funktioner snabbt fyllde tävlingstråden.

Placering

Bidrag

Andel av rösterna

1

Bidrag 1: @mini-ryttge

33%

2

Bidrag 5: @zooea

31%

3

Bidrag 2: @Pontuff

20%

4

Bidrag 4: @pHr33

11%

5

Bidrag 3: @Wiiga

5%

Nu har SweClockers medlemmar valt favoritbidraget, där dammsugaren rapporterar vad som måste fixas innan den kan gå lös på bostadens golv. Med några få rösters marginal kniper således @mini-ryttge segern, vilket belönas med självtömmande Roborock S7 MaxV Plus till ett värde av 10 490 kronor.

Identifiera ställen dammsugaren kör som vanligtvis har hinder under dess schemalagda körtider och sedemera notifiera ägaren på schemalagd tid innan körningen.

Säg att du har ställt dammsugaren att köra vid 10:00 måndag, onsdag, fredag.

Du ställer notifieringarna vid 08:00 måndag, onsdag och fredag.

Du får en notifikation om att dammsugaren kommer köra om 2h, vänligen städa upp problemarea 1, 2 och 3 (med bilder/karta från Xiaomi Home)
Med lite AI-magi kanske den till och med kan identifiera vissa saker och man får notifikationen "Städa upp skor i hallen innan körning" och/eller "ta bort badrumsmattan innan körning". Eller man kan simpelt namnge problemarean med en custom notis för just den arean. Typ "Städa upp golvet i kidsens rum"

På så sätt får man påminnelser om att göra vissa undanplock för att maximera städningen som man kan avverka innan man lämnar hemmet på morgonen. – @mini-ryttge

Roborock och SweClockers tackar för alla roliga och kluriga tävlingsbidrag och önskar vinnaren stort grattis!

Sponsormeddelande

S7 Max V.jpg

Roborock S7 MaxV med dubbel sugprestanda och automatiska funktioner

Roborocks senaste robotdammsugare lägger tonvikt vid det som är viktigast för en dammsugare – sugkraften. Med nykomlingen är prestandan dubbelt så hög som hos S7, vilket ackompanjeras av ett AI-drivet system för att undvika hinder, kameror för att titta till städuppdraget på distans. Precis som tidigare kontrolleras schemaläggning och styrning direkt från telefonen.

Med tävlingsvinsten S7 Max V Plus medföljer en dockningsstation för att bland annat tömma dammbehållaren och göra städningen ännu enklare. I slutet av maj dyker helautomatiska S7 Max V Ultra upp i butik, som tar det hela ett steg längre med rengöring av moppen, påfyllning av vatten och automatisk rengöring.

Roborock S7 MaxV Plus (Prisjakt.se)

Roborock logo

Sponsras av Roborock
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Roborock. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.