Det finns många fina traditioner, men en av de mest rafflande är Kompletts återkommande jakt efter nästa bakgrundsbild till Komplett PC. Nu drar Komplett igång nästa upplaga av den anrika tävlingen, där det kort och gott gäller för SweClockers medlemmar att skapa bästa möjliga bild för att pryda tusentals digitala skrivbord. I potten ligger speldator och två påkostade skärmar.

► Inspireras av de tidigare bidragen hos Komplett

Tävlingsvinster:

Komplett PC.jpg
27D901.jpg
Pyx35d601.jpg

#

Vinst

Värde

1

Valfri Komplett PC upp till 15 000 kronor
Bonus vid versioner för både mörkt och ljust tema: 2 000 kronor extra i PC-värde

15 000 kronor
+2 000 kronor

2

Svive 27D901 – 27 tum, 4K UHD

7 995 kronor

3

Svive 35 Curved PYX 35D601 – 35 tum Ultrawide, 3 440 × 1 440 pixlar, 180 Hz

5 995 kronor

Under 30 dagar har SweClockers medlemmar möjlighet att skicka in sina mästerverk och det vinnande bidraget väljs genom omröstning. Som belöning väntar valfri Komplett PC-peng på 15 000 kronor, men om det vinnande bidraget lämnas in i utförande för både mörkt och ljust tema skruvas vinsten upp till Komplett PC för 17 000 kronor. Därutöver tillkommer äran att synas som standardbakgrundsbild bland de 45 000 systemen som årligen byggs vid Nordens största datorfabrik.

Videoreportage: SweClockers besöker Nordens största datorfabrik

Inte heller de som når andra- och tredjeplats i omröstningen lämnas utan vinst. Båda får påkostade skärmar, där det på andraplatsen landar en 4K UHD-upplöst 27-tummare från Svive, med QLED och USB Type-C-dockning är några av paradnumren. Tredjepriset är spelskärmen Svive 35 Curved PYX 35D601, en bred 180 Hz-historia med 1 440 pixlar på höjden och tummen upp från testpilot.

Nu återstår alltså att gnugga geniknölarna och kunskaperna i digitalt skapande, för att koka ihop vinnarbilden. I vanlig ordning är det fritt fram att skicka in fritt antal bilder skapade från grunden. Tävlingens sista dag är den 12 december 2022. Representanter från Komplett och SweClockers väljer sedan ut finalisterna som gör upp i omröstningen. Stort lycka till!

CptStewie ljust tema 1.jpg

Förra året kammade @CptStewie hem segern

CptStewie mörkt tema 1.jpg

Tävlingsregler

 • Gör en egen skrivbordsbakgrund på temat Komplett i upplösningen 7 680 × 4 320 pixlar. Kompletts logotyp ska vara med i motivet på något vis. Ladda ned logotypen här.

 • Mörkt och ljust tema premieras med extra 2 000 kronor i Komplett PC-värde till förstapristagaren.

 • Bakgrunderna kommer vara standard i Windows 11 med startmenyn centrerad, för den som vill hitta på någonting något kul med det.

 • Allt material måste skapas från scratch. Bortsett från logotypen är det inte tillåtet att "låna" bilder eller grafik från andra.

 • Du behöver kunna tillhandahålla arbetsfilen (exempelvis PSD eller AI) och andra original som använts för att skapa bidraget. Spara alla filer.

 • Bidragen får inte innehålla signatur eller vattenstämpel.

 • Komplett Group med dotterbolag förbehåller sig rätten att fritt använda alla inskickade bidrag i kommersiellt syfte. Komplett förbehåller sig även rätten att välja en vinnare om bidraget inte anses följa de grafiska riktlinjerna för varumärket och logotypen.

 • Var med i tävlingen genom att lägga upp ditt bidrag i diskussionstråden till denna tävling. Det är tillåtet att lämna in flera bidrag!

 • Finalister utses av Komplett och SweClockers medan vinnarna röstar fram av medlemmarna.

Visa tävlingsvillkor

SweClockers tävlingar arrangeras för medlemmarna i samarbete med en eller flera medarrangörer och sponsorer. Att delta i tävlingen är kostnadsfritt och det enda som behövs för att vara med är ett gratis medlemskap.

Generella villkor

 • Specifika tävlingsregler framgår i artikeln. Vid frågor eller andra synpunkter om tävlingens utformning, tveka inte att kontakta oss!

 • Skulle någonting oförutsett inträffa har SweClockers rätt att avbryta eller förändra tävlingen och dess utformning. Om så sker kan även bidrag och tävlingsvinster ogiltigförklaras.

 • Om ingenting annat anges i tävlingsreglerna ska alla bidrag lämnas in på svenska.

 • SweClockers medarbetare och medarrangörer får inte delta i tävlingar.

Tävlingsvinster

 • Vinnare presenteras i en nyhetsartikel på SweClockers, som publiceras inom cirka två veckor efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i artikelarkivet. Förseningar kan förekomma.

 • Vinnare kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och behöver svara inom 14 dagar. Om vinnaren inte svarar inom denna period förfaller tävlingsvinsten och ingen ersättning utgår.

 • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från SweClockers. Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

 • Tävlingsvinster kan inte bytas, t.ex. mot kontanter eller andra produkter.

Missbruk och diskvalificering

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara olämpliga. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan leda till avstängning från SweClockers tjänster. Bedrägeriförsök polisanmäls.

SweClockers förbehåller sig även rätten att ta bort allt material som på något sätt utgör eller kan befaras göra intrång i tredje mans immateriella rättigheter, på något sätt är olagligt eller i strid med SweClockers policies eller värderingar, i något avseende bryter mot dessa tävlingsvillkor, eller som SweClockers efter eget gottfinnande anser vara olämpligt.

Personuppgifter

För att administrera tävlingen och distribuera tävlingsvinster behöver SweClockers och dess samarbetspartner behandla personuppgifter, såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Uppgifterna används enbart i detta syfte och lagras i högst 12 månader.

SweClockers tillämpar gällande integritetslagstiftning har en tydlig integritetspolicy. Du har rätt enligt lag att få information om vilka personuppgifter om dig som SweClockers, samt att få felaktiga personuppgifter rättade. Kontakta gärna SweClockers om du har några frågor kring om/hur dina personuppgifter behandlas.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Kontakta Skatteverket för information om gällande lagar och regler. SweClockers har inte möjlighet att svara på skattefrågor.

Visa mer

Sponsras av Komplett

Screenshot_20200904-112819~2.png

Denna artikel produceras i samarbete med Komplett. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.