Överklockningsresultat

Med facit i hand från Geforce GTX 580 är vi medvetna om att Nvidia har pressat ned spänningarna ordentligt på hela GTX 500-serien för att hålla strömförbrukningen nere. Konsekvensen av detta är att överklockningspotentialen blir lidande om inte spänningarna höjs manuellt.

Nedan följer två av våra överklockningsförsök där det första är vid kortets grundspänning och det andra är med uppskruvade spänningar.

Vid standardspänning

gtx 570 oc.gif

Precis som vi misstänkte fanns det inte särskilt mycket att hämta när det kom till överklockning utan spänningshöjning. GPU:n fick sig en höjning på minimala 53 MHz vilket även gav oss en shaderfrekvens på 1 570 MHz. Minnet fick sig en skjuts på 50 MHz, vilket gav en effektiv klockfrekvens på 4 000 MHz.

Vid ökad spänning

gtx 570 oc2.gif

När vi istället får möjlighet att ändra kortets spänningar målas en helt annan bild upp. Med GPU-spänningen uppvriden till 1,1 V kan klockfrekvenserna höjas avsevärt högre. Efter en del vridande fram och tillbaka landar GPU:n på 900 MHz med en shaderfrekvens på 1 800 MHz. Samtidigt kunde minnet höjas till 1 100 MHz, vilket gav oss en effektiv klockfrekvens på 4 400 MHz.