Prestanda: Integrerad grafik

Med processor- och systemtesterna avklarade är det dags att titta närmare på den integrerade grafiklösningen och prestandan vid spelande. Kretsen går under namnet Radeon HD 6310 och har 80 streamprocessorer, något som lägger den på samma nivå som diskreta instegskortet Radeon HD 5450.

Som referenser finns åter Nvidia Ion i kombination med Intel Atom 330, samt även flera integrerade lösningar från SweClockers stora test av Intel Sandy Bridge. Värt att notera är att både Intel Atom och AMD E-350 är förhållandevis långsamma processorer, något som begränsar prestandan mer än grafikkretsarna i vissa speltitlar.

I långköraren 3DMark Vantage visar AMD E-350 och Radeon HD 6310 upp ett imponerande resultat, en bra bit över både Nvidia Ion och AMD 890GX. Den separata poängsumman för grafiktesterna lyckas dessutom ge Intels integrerade grafik i Clarkdale-processorerna på nöten med god marginal.

Ökenpangaren Far Cry 2 ger ofta både processor och grafikkort en match, men AMD E-350 klarar av utmaningen väl. Systemet landar högt upp i tabellen, övertrumfat endast av Intels Sandy Bridge-plattform vilken spelar i en helt annan prisklass.

Om Far Cry 2 rullade på förhållandevis väl är intensiva DICE-spelet Bad Company 2 en betydligt svårare nöt att knäcka för AMD E-350. Trots inställningarna i bottenläget orkar varken processor eller grafikkrets med att rendera tillräckligt med bilder, något som leder till bedrövlig prestanda.

Strategieposet Civilization V spelas av många, och avancerad DX11-grafik med mängder av detaljer innebär en rejäl belastning för hela systemet. Även här blir det tungkört för AMD E-350, och upplevelsen liknar mest ett bildspel. Klart är att DirectX 11-tunga titlar kräver mer prestanda än vad Radeon HD 6310 mäktar med.

Sist ut är ytterligare ett DICE-spel, denna gång lättviktaren Battlefield Heroes vilken enligt utvecklarna går att köra även på mormors gamla dator. Här har AMD E-350 och radeon HD 6310 inga som helst problem med att tackla utmaningen, och även om Nvidia Ion landar högre upp i tabellen handlar det om ett klart godkänt resultat.