Testresultat

Med överklockningen i hamn är det dags att koppla lite prestandasiffror till de förhöjda klockfrekvenserna. Vi har här valt ut ett antal tester från vår ordinarie testsvit samt mätningar av strömförbrukning och temperatur.

Prestandavinsterna är inte direkt astronomiska när vi jämför Geforce GTX 580 Matrix Platinum mot Nvidias referenskort. Skillnaderna är desto större när kortet överklockas kraftigt, med prestandavinster på upp emot 25 procent.

När vi tar en titt på strömförbrukningen ligger GTX 580 Matrix Platinum väldigt nära Nvidias referensexemplar trots sina förhöjda klockfrekvenser. Med spänningen kraftigt uppdragen skenar dock strömförbrukningen till helt nya höjder, med hissnande 617 W vid full belastning.

Asus DirectCU II-kylare har tidigare visat sig vara väldigt kompetent och så är även fallet när den används tillsammans med GTX 580 Matrix Platinum. Kortet håller både lägre temperatur och ljudnivå än Nvidias referenskort. Med fläkten i full hastighet klarar den dessutom av att hantera kraftigt förhöjda klockfrekvenser och spänningar, visserligen vid en ljudnivå i stil med en orkan.