Prestandatester

Asrock CoreHT är i första hand en mediaspelare vilket innebär att prestanda inte sätts i främsta rummet. Istället måste tillverkaren fokusera på andra faktorer som storleken, strömförbrukningen och inte minst ljudnivån.

SweClockers kan dock inte hålla fingrarna borta utan kör i vanlig ordning igenom en serie prestandatester. Testsviter som PCMark 7 och 3DMark Vantage ger en allsidig bild av hela datorsystemet och resultaten är lätta att jämföra mot andra, konkurrerande lösningar. Operativsystemet som används är Windows 7 Professional 64-bit.

Fler siffror hämtas från SweClockers recensioner av AMD A8-3850 "Llano" samt Zotac Zbox Blu-ray AD03 Plus med AMD E-350 "Brazos". Eftersom det handlar om produkter som inte är helt jämförbara när det kommer till pris och funktionalitet används dessa resultat endast som referenspunkter.

Asrock CoreHT 252B har prestanda så det räcker och blir över för HTPC-bruk. Modellen hamnar i de flesta fall en bit bakom fyrkärniga AMD A8-3850 men presterar betydligt bättre än minstingen AMD E-350. Samtidigt bör det tilläggas att 3D-prestandan inte räcker till för moderna datorspel, särskilt inte i högre upplösningar.