Test: Crystaldiskmark 3 (okomprimerad data)

snirkel.PNG

Egenskap

Värde

Titel

CrystalDiskMark 3

Utvecklare

Crystal Dew World

Genre

Syntetisk testapplikation

Crystaldiskmark är en utmärkt programvara för att mäta råa sekventiella överföringshastigheter samt slumpmässiga överföringar i mindre storlekar. I den senaste versionen tillkommer dessutom möjligheten att bestämma vilken typ av data som ska skrivas/läsas från lagringsenheten.

Testets första fas är helt okomprimerad data vilket i princip innebär att programmet enbart skriver nollor. Detta lämnar utrymme för lagringsenhetens interna algoritmer att optimera skrivningarna och ge bättre hastigheter, något som främst utnyttjas av Sandforce-baserade enheter.

När syntetiska prestandatester med okomprimerad data rullar igång blir det genast spännande. OCZ Revodrive 3 X2 springer i cirklar runt övriga medtävlare och inte ens Intel 510 i RAID 0 har en chans att matcha de extrema hastigheterna.

Antalet operationer per sekund (IOPS) vid små skrivningar och med ett ködjup på 32 landar på hela 150 000, dubbelt upp mot närmaste motståndare i tabellen. Enligt OCZ ska nya Revodrive klara av att uppnå över 200 000 IOPS, dock med extrema ködjup på 64 eller 128.