Speltest: Battlefield Bad Company 2

BFBC2Game 2010-11-08 19-37-22-45.jpg

Egenskap

Värde

Titel

Battlefield Bad Company 2

Utvecklare

DICE

Genre

First-person shooter

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2010-03-05

Systemkrav

  • Tvåkärnig processor på 2 GHz

  • 2 GB RAM

  • Grafikkort (256 MB) med DirectX 9-stöd

Svenska DICE:s hyllade spinoff Bad Company 2 bjuder på storslagna strider och förstörbara miljöer med slående grafiska kvaliteter. Grafikmotorn Frostbite har uppdaterats för att erbjuda funktioner från DirectX 11. För att mäta prestanda används en sekvens från spelets första nivå där programvaran FRAPS snappar upp bildfrekvensen.

Vid upplösningen 1920 x 1080 pixlar och merparten av allt ögongodis aktiverat kan vi snabbt konstatera att processorn kan räknas ut ur ekvationen. I detta läge är det istället grafikkortet som agerar flaskhals och diagrammet visar nästintill identiska resultat de olika modellerna emellan.

Genom att sänka upplösningen och de grafiska inställningarna flyttar vi belastningen från grafikkortet till processorn. Det går nu att skilja mellan de olika modellerna och kontentan blir ännu en gång att FX-serien halkar efter. Både flaggskeppet FX-8150 och den billigare modellen FX-8120 hamnar i nedre delen av tabellen, långt efter Intels Sandy Bridge. Det krävs ett kraftigt överklockat exemplar av Bulldozer för att ha något att säga till om.