Slutsats

IMG_6224.jpg

När det är dags att sätta tänderna i USB-minnen är det nästan omöjligt att inte göra recensionen lite med glimten i ögat. Även de mest påkostade modellerna kostar endast runt 200 kronor, och då de flesta bara använder stickorna för mindre överföringar spelar hastigheterna inte lika stor roll.

Trots det är det intressant att se vad moderna USB-minnen går för, och hur mycket man som spekulant tjänar på att köpa en dyrare modell. Resultatet är ganska tydligt – mer pengar ger i de flesta fall högre hastigheter. Allra snabbast är Sandisk Cruzer Extreme, vilket ligger med i toppen genom samtliga tester.

IMG_6232.jpg

Det finns dock undantag, bland annat Corsair Flash Survivor Stealth. Modellen övertygar knappast hastighetsmässigt, men motiverar trots det en högre prislapp tack vare påkostat yttre. Det samma kan sägas om vissa andra modeller, vilka kan vara värda att kika på tack vare en lite tåligare framtoning.

Sammanfattningsvis är det knappast så att livet står eller faller med valet av USB 3.0-minne. Det finns dock tydliga skillnader mellan olika modeller, och spekulanter som vill få valuta för pengarna förlorar inget på att tänka efter en extra gång.

Priskoll

Modell

Kapacitet

Lägsta pris

Corsair Flash Survivor Stealth

16 GB

Corsair Flash Voyager GT

16 GB

Corsair Flash Voyager Slider

16 GB

Kingston Datatraveler R30

16 GB

Lexar Jumpdrive S73

16 GB

Patriot Supersonic Boost XT

16 GB

Sandisk Cruzer Extreme

16 GB

Transcend Jetflash 700

16 GB

Verbatim Store-N-Go V3

16 GB