Slutsats

Efter ett par år med stort fokus på slutna vattenkylare går det att se en tydlig återkomst för luftbaserade diton i entusiasternas inköpslistor. Stora torn tar visserligen upp en hel del plats, men innebär samtidigt större flexibilitet och färre rörliga delar.

IMG_8476.jpg

Samtidigt är vätska inget krav för prestanda i toppklassen, något som Noctua NH-U14S visar med all önskvärd tydlighet. Trots "enbart" ett enskilt torn och ensam 140 mm-fläkt lyckas modellen hålla moderna slutna vattenkylare på avstånd, både när det kommer till ljudnivå och rena temperaturmätningar.

Kylaren presterar dessutom utmärkt ställd mot referensmodellen Silver Arrow, som med dubbla torn och dubbla fläktar innehar enorm kylpotential. I jämförelse med standardkylaren är det inte ens en kamp – Intels medföljande variant är helt enkelt rena skräpet för överklockare.

Sist men inte minst är det omöjligt att blunda för Noctuas kvalitetstänk, något som är genomgående för hela NH-U14S. Allt från förpackning till monteringsanordning känns genomtänkt och välkonstruerat, vilket helt klart lyfter den allmänna känslan runt produkten.

Till syvende och sist är Noctua NH-U14S en luftkylare i den absoluta toppklassen. Användare som har överseende med fläktens distinkta färgschema och kan hantera prislappen på närmare 600 kronor kommer inte bli missnöjda med sitt köp.

Noctua NH-U14S är en luftkylare av hög kvalitet i den absoluta toppklassen.

Fördelar:

  • Mycket bra prestanda

  • Bra medföljande fläkt

  • Problemfri montering

  • Hög kvalitetskänsla

Nackdelar:

  • Inga nämnvärda

Pris vid publicering: 600 kronor
Lägsta pris: