Test: Spelprestanda

Mätningar av 3D-prestanda består av två delar. I den första står det syntetiska testet 3DMark i fokus för att ge en mer generell överblick av grafikprestandan.
Del två består av tre spel ur tre olika genrer: Battlefield 3, Civilization V och The Elder Scrolls V: Skyrim som testas i olika inställningar.

3dmark_0004_3dmark-cloud-gate-screenshot-3.jpg
3dmark-fire-strike-screenshot-1.jpg

Syntetiskt: 3DMark

Med specifikationerna i åtanke handlar det om allt annat än en topplacering för Sony Vaio Tap 11, som med nöd och näppe lyckas klämma sig förbi föråldrade HD Graphics 3000. Det beror framförallt på fysikpoängen, där de två kärnorna på 1,2 GHz inte har mycket att komma med.

Granskar vi delpoängen för grafik framgår att HD Graphics ändå levererar jämfört mot instegsprocessorer som AMD Kabini/Temash och Intels senaste Atom-plattform Bay Trail-T. Jämförelsen är däremot skev när priset tas med i beräkningarna.

Vidare till mer krävande Fire Strike syns åter en placering i bottenskiktet. Ännu en gång är de gravt begränsade CPU-kärnorna boven i dramat som drar ned både totalpoängen och resultatet i det kombinerade deltestet.

Battlefield_3.jpg
Civilization_V.jpg
Skyrim.jpg

Speltester: 1 920 x 1 080 pixlar – Standardupplösning

I standardupplösningen handlar det föga förvånande om allt annat än spelbara bildfrekvenser i testsvitens halvmoderna titlar. Med siffror långt under 20-strecket duger det inte ens för mindre kräsna användare.

Speltester: 1 366 x 768 pixlar

Nedskruvat till 1 366 x 768 pixlar blir resultatet inte mycket bättre. Det enda positiva i sammanhanget är att Sony Vaio Tap 11 konsekvent slår plattformen Bay Trail-T som används i Asus Transformer Book T100, vilket innebär att grafikprestandan bör duga för många mindre krävande speltitlar.