Test: Thief

Egenskap

Värde

Titel

Thief

Genre

Stealth

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2014-02-25

Systemkrav

  • Två- eller fyrkärnig processor med "hög prestanda"

  • Radeon HD 4800-serien, Geforce GTS 250

  • 4 GB RAM

Testinställningar

Very High, FXAA, 8× AF (Upplösning varierar)

Senaste delen i välrenomerade serien Thief väljer att i någon mån börja om från början, precis som för bland annat Tomb Raider. Användaren är mästertjuven Garret, som med allehanda knep ska smyga utan att synas i skuggorna. Förutom ny spelmekanik bjuds även på en färsk grafikmotor med stöd för bland annat DirectX 11 och AMD Mantle, samt inte minst en inbyggd testfunktion.

När vi kommer till vår testsvits sista speltitel får Geforce GTX Titan Z äntligen slå AMD lite på fingrarna, åtminstone när det kommer till den lägre upplösningen. Nykomlingen presterar här ungefär 8 procent bättre än Radeon R9 295X2, men får återigen pisk av de flesta SLI-konfigurationerna i GTX 700-serien.

Lyckan blir dock inte långlivad för Nvidias nya flaggskepp och när upplösningen vrids upp kommer Radeon R9 295X2 tillbaka och besegrar Geforce GTX Titan Z med en prestandafördel på drygt 5 procent. I toppen ser vi återigen de SLI-kopplade Geforce GTX 780 Ti-korten som bjuder på en övertygande ledning över det gröna lagets nya värsting med hela 18 procent bättre prestanda.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

thief_titanz.png
thief_780ti_sli.png
thief_295x.png

Kurvan från renderingstiderna med Geforce GTX Titan Z uppvisar ett antal mindre spikar som inte syns i vår subjektiva bedömning av sekvensen. Sammanfattningsvis kan flytet i titlen anses som riktigt bra på både AMD- och Nvidia-baserad hårdvara.