Integration med Corsair Link

Precis som andra Corsair-produkter vars produktnamn avslutas med ett "i" har HX750i stöd för programvaran Link. Stöd för HXi-serien tillkommer i version 2.7 av mjukvaran som väntas släppas i augusti, och för just denna recension användes betaversionen 2.7.5336.

hx750ilink2.png

Efter att enheten anslutits med den medföljande USB-kabeln dyker det upp ytterligare en flik märkt "Power" i mjukvaran, samtidigt som vissa parametrar avläses direkt under översiktsfliken. Som synes ovan övervakas nätaggregatets inre temperatur samt fläktens varvtal och presenteras på framsidan.

Den som önskar kan även göra vissa justeringar gällandes fläktens varvtal. Främst handlar det om att stänga av enhetens inbyggda fläktkurva och själv sätta ett fast varvtal mellan 40 och 100 procent. Skulle dock enheten bli för varm varvas fläkten upp automatiskt tills dess temperaturen har sjunkit tillräckligt.

hx750ilink1.png

Under "Power"-fliken återfinns ytterligare information som avläses från nätdelen. Bland annat mäts här effekten som plockas ut av själva systemet mot den aktiva effekten från vägguttaget, vilket gör att mjukvaran kan räkna ut enhetens verkningsgrad. Vidare syns även avläsning från samtliga av enhetens linor gällandes båda spänning och ström.

Sist men inte minst syns en inställning för det Corsair kallar "Multi-Rail Mode". Denna styr överströmsskyddet på 12 V-linan, som vid leverans är 40 A per modulär 8-pinskontakt (PCIE och CPU), samt 40 A gemensamt för de modulära 6-pinskontakterna (SATA och Molex, och slutligen 40 A för 24-pinskontakten. Väljer man att stänga av denna avaktiveras denna begränsning.