Slutsats

I vanlig ordning vill vi trycka på att tangentbord, och i synnerhet mekaniska sådana, är ett ytterst personligt tillbehör som påverkas starkt av olika individers preferenser. Det är därför en väldigt bra idé att försöka söka upp modellen i butik eller hos en bekant för att få en uppfattning om det passar ens användarmönster och ergonomiska förutsättningar.

Med detta sagt är Corsair Gamings K70 RGB ett tangentbord som lämnar oss med ett nästan ofattbart gott intryck. Företaget har verkligen kommit långt sedan vi testade deras första mekaniska tangentbord, och numera håller modellerna en kvalitetsnivå i den absoluta toppklassen.

IMG_3722.jpg

Cherrys nya RGB-brytare, som tangentbordet bestyckats med, behåller känslan från de modeller vi är vana vid, samtidigt som de erbjuder möjligheten att anordna en ljusshow av rang ihop med företagets nya mjukvara Corsair Utility Engine. Det är även denna mjukvara som bidrar till att lyfta tangentbordet till nästa nivå tack vare dess flexibla och kraftfulla programmeringsmöjligheter som ger spelare enorm potential att skräddarsy profiler med både makron och ljuseffekter till favoritliren.

Corsair Gaming K70 RGB är dock sammanfattningsvis ett relativt nischat tangentbord med en prislapp som troligtvis är svårsmält hos de allra flesta. Spekulanter vars hjärtefråga hos ett tangentbord inte sammanfattas med att kunna animera regnbågens alla färger indiduellt för varje tangent gör troligtvis bäst i att spara sina slantar och kika på något mindre avancerat.

Är du dock en spelare som söker med ljus och lykta efter ett tangentbord med kvalitetskänsla i toppklass, klassledande bakgrundsbelysning och avancerad makroprogrammering kan vi varmt rekommendera Corsair Gaming K70 RGB – det är verkligen ett unikt tangentbord på marknaden.

Corsair Gaming K70 RGB är ett kvalitativt tangentbord med kraftfull mjukvara och bakgrundsbelysning i toppklass.

Fördelar:

  • Imponerande kvalitetskänsla

  • God ergonomi

  • Klassledande bakgrundsbelysning

  • "Full n-key rollover" via USB

  • Kraftfull medföljande mjukvara

Nackdelar:

  • Priset

Pris vid publicering: 1 700 kronor
Lägsta pris:

Uppdatering (2014-10-20)
Det har framkommit att Corsairs RGB-belysta tangentbord inte kan återge 16,8 miljoner färger utan stannar vid åtta nyanser av respektive färgkanal. Detta ska enligt Corsair rättas till i en kommande uppdatering av mjukvaran. Läs mer.